Papriková polievka za pár minút

Ingrediencie a postup:

Červené papriky 8 ks, Cesnak 2 hlávky, Leerdammer Original syr tvrdý 100 g, Toastový chlieb, Kunín Smotanu na šľahanie 31 % 200 ml, Zeleninový vývar/bujón, Sladkú mletú papriku, Oregano, Provensalské korenie, Olivový olej, Cibuľu 1 ks.

Postup:

 

Červené papriky si nakrájate na kúsky a pripravíte na plech. Následne ich pokvapkáte olivovým olejom. 🫒 Ochutíte ich korením: oreganom, provensalskými bylinkami a štipkou soli. Nezabudnite pridať aj celé hlavičky cesnaku, aby bola chuť intenzívna. Papriky pečiete na teplote 200 °C. 🌶️ Kým sa dopečú, pripravíte si cibuľu a nakrájate ju nadrobno. Následne ju na panvici osmahnete dozlata a pridáte trocha sladkej mletej papriky, len veľmi jemne, aby vám nezhorkla. Následne zalejete cibuľku vývarom, alebo jednoducho vyvaríte v hrnci zeleninový bujón. Po dopečení pridáte papriku do hrnca aj s upečeným cesnakom a všetko spolu rozmixujete ponorným mixérom. Keď vám polievka začne vrieť, pridáte smotanu na šľahanie, aby získala krémovú konzistenciu a necháte všetko spolu znova zovrieť. Polievku môžete podávať s opečeným toastovým chlebom a syrom. Budete prekvapení jej lahodnou chuťou! ☺️ Želáme dobrú chuť!