Červené papriky 8 ks,
Cesnak 2 hlávky,
Leerdammer Original syr tvrdý 100 g,
Toastový chlieb,
Kunín Smotanu na šľahanie 31 % 200 ml,
Zeleninový vývar/bujón,
Sladkú mletú papriku,
Oregano,
Provensalské korenie,
Olivový olej,
Cibuľu 1 ks.
Postup:
Červené papriky si nakrájate na kúsky a pripravíte na plech. Následne ich pokvapkáte olivovým olejom. 🫒 Ochutíte ich korením: oreganom, provensalskými bylinkami a štipkou soli. Nezabudnite pridať aj celé hlavičky cesnaku, aby bola chuť intenzívna.
Papriky pečiete na teplote 200 °C. 🌶️ Kým sa dopečú, pripravíte si cibuľu a nakrájate ju nadrobno. Následne ju na panvici osmahnete dozlata a pridáte trocha sladkej mletej papriky, len veľmi jemne, aby vám nezhorkla. Následne zalejete cibuľku vývarom, alebo jednoducho vyvaríte v hrnci zeleninový bujón. Po dopečení pridáte papriku do hrnca aj s upečeným cesnakom a všetko spolu rozmixujete ponorným mixérom.
Keď vám polievka začne vrieť, pridáte smotanu na šľahanie, aby získala krémovú konzistenciu a necháte všetko spolu znova zovrieť. Polievku môžete podávať s opečeným toastovým chlebom a syrom. Budete prekvapení jej lahodnou chuťou! ☺️ Želáme dobrú chuť!