Naše potraviny Recepty Bačovské bryndzové halušky so slaninou a klobásou
Bačovské bryndzové halušky so slaninou a klobásou

Bačovské bryndzové halušky so slaninou a klobásou

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Zemiaky 2500 g
Hrubá múka 550 g
Hladká múka 550 g
Soľ 20 g
Sadlo škvarené 100 g
Bryndza plnotučná 600 g
Slanina anglická 300 g
Klobása 300 g

10 porcií

Výrobný postup

Očištené, opláchnuté zemiaky jemne nastrúhame a necháme odkvapkať. Osolíme a spolu s múkou vypracujeme cesto. Pripravené cesto pretlačujeme cez hrubé dierkované sito do vriacej, osolenej vody. Varíme 8 - 10 minút, dokiaľ nám  halušky nevyplavú na povrch. Uvarené halušky necháme odkvapkať a omastíme sadlom.

Servírovanie

Plátky anglickej slaniny necháme trochu vysmažiť v panvici, pridáme plátky klobásy, a zľahka orestujeme. Nakoniec pridáme porciu halušiek.Všetko zľahka premiešame, preložíme na nahriaty tanier a posypeme rozdrobenou bryndzou. Tá sa nám po rozmiešaní krásne rozpustí a dochutí celý pokrm.

Tip:

Májová bryndza sa považuje za najlepší čas na konzumáciu tejto ovčej lahôdky. Je to dané pestrou lúčnou potravou, ktorá sa v tomto čase vyskytuje na pastvinách.

Keď je bryndza príliž výrazná, rozpustíme ju spoločne so smotanou.

Ak nastrúhame zemiaky do studenej vody a potom ich  vyžmýkame, sú halušky po uvarení svetlejšie.

Ďalšie recepty

Medovník

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Kuracie krídelká pečené na pive

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Bezé s macerovanými jablkami a kakaovým želé

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu náročná

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty