Naše potraviny Recepty Baklažánová pena s cuketovými špízmi
Baklažánová pena s cuketovými špízmi

Baklažánová pena s cuketovými špízmi

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Baklažán 2ks
Červená paprika sladká 1ks
Čili papričky 1ks nakrájaná na krúžky
Cesnak 2ks strúčik
Čerstvý tymián
Cuketa 1ks
Citrón
Olivový olej
Soľ
Korenie mleté čierne

6

1. Baklažány pozdĺžne prekrojíme na polovicu, pravidelnými rezmi vytvoríme na dužine mriežku a následne ich 30 minút marinujeme v zmesi čili, cesnaku, tymianu a trochy olivového oleja.

2. Marinované baklažány pečieme asi 20 minút na grile šupkou nahor. Krátko opečieme taktiež citrón rozkrojený na polovice.

3. Plátky cukety a sladkej papriky grilujeme dozlatista. Dochutíme ich olivovým olejom a soľou a striedavo napicháme na špízové ihly.

4. Lyžicou vydlabeme baklažánovú dužinu a nasekáme ju na jemné kocôčky. Pridáme nasekanú bazalku a dochutíme trochou citrónovej šťavy, olivového oleja, soli a čierneho korenia. Podávame so špízmi

Ďalšie recepty

Jablkové kapsy

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Grilovaný hermelín

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Tatarák z lososa

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty