Naše potraviny Recepty Bazalkové a paradajkové pesto
Bazalkové a paradajkové pesto

Bazalkové a paradajkové pesto

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Bazalkové pesto
Bazalka čerstvá zväzok
Cesnak 2 struky
Píniové oriešky 100g
Parmezán 200g
Olivový olej extra panenský
Soľ morská
Paradajkové pesto
Sušené paradajky 200g
Čili papričky 3 ks malé
Píniové oriešky 2 lyž.
Parmezán 50g
Olivy čierne 20 ks
Cesnak 2 struky
Čerstvý tymián 1/2 zväzku
Olivový olej extra panenský
Soľ morská

4

Bazalkové pesto:

1. Najskôr na panvici osmažíme píniové oriešky. Keď budú mať zlatohnedú farbu, odložíme ich bokom a necháme vychladnúť.

2. Olúpeme strúčky cesnaku a nožom ich nasekáme najemno. Potom nastrúhame parmezán.

3. Do misy dáme bazalku a trošku olivového oleja, a ručným mixérom zmixujeme na kašu.

4. Pridáme zvyšok surovín a všetko ďalej mixujeme, až získame pastu, ktorá nebude príliš hrubá.

Paradajkové pesto:

1. Zo sušených čili papričiek odstránime semienka, pretože sú príliš štipľavé, a nakrájame sušené paradajky.

2. Na panvici nasucho orestujeme píniové oriešky a necháme ich vychladnúť.

3. Do misy dáme cesnak, orestované píniové oriešky, čili papričky, paradajky, vykôstkované olivy, tymian a syr a všetko zmixujeme ručným mixérom.

4. Po rozmixovaní je pesto hotové a môžeme ho podávať s čerstvými cestovinami.

Tip:

Ak pesto nechceme okamžite podávať, môžeme ho dať do zatváracieho pohárika a zaliať ho trochou olivového oleja. V chladničke takto vydrží asi mesiac.

Ďalšie recepty

Ovocné pyré s čokoládou

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Pečené husacie prsia so špenátovými lokšami

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Pečené kačacie prsia s červenou kapustou

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty