Naše potraviny Recepty Bazalkové a paradajkové pesto
Bazalkové a paradajkové pesto

Bazalkové a paradajkové pesto

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Bazalkové pesto
Bazalka čerstvá zväzok
Cesnak 2 struky
Píniové oriešky 100g
Parmezán 200g
Olivový olej extra panenský
Soľ morská
Paradajkové pesto
Sušené paradajky 200g
Čili papričky 3 ks malé
Píniové oriešky 2 lyž.
Parmezán 50g
Olivy čierne 20 ks
Cesnak 2 struky
Čerstvý tymián 1/2 zväzku
Olivový olej extra panenský
Soľ morská

4

Bazalkové pesto:

1. Najskôr na panvici osmažíme píniové oriešky. Keď budú mať zlatohnedú farbu, odložíme ich bokom a necháme vychladnúť.

2. Olúpeme strúčky cesnaku a nožom ich nasekáme najemno. Potom nastrúhame parmezán.

3. Do misy dáme bazalku a trošku olivového oleja, a ručným mixérom zmixujeme na kašu.

4. Pridáme zvyšok surovín a všetko ďalej mixujeme, až získame pastu, ktorá nebude príliš hrubá.

Paradajkové pesto:

1. Zo sušených čili papričiek odstránime semienka, pretože sú príliš štipľavé, a nakrájame sušené paradajky.

2. Na panvici nasucho orestujeme píniové oriešky a necháme ich vychladnúť.

3. Do misy dáme cesnak, orestované píniové oriešky, čili papričky, paradajky, vykôstkované olivy, tymian a syr a všetko zmixujeme ručným mixérom.

4. Po rozmixovaní je pesto hotové a môžeme ho podávať s čerstvými cestovinami.

Tip:

Ak pesto nechceme okamžite podávať, môžeme ho dať do zatváracieho pohárika a zaliať ho trochou olivového oleja. V chladničke takto vydrží asi mesiac.

Ďalšie recepty

Figový džem s pomarančom

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Sorbet melónový

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zemiakový šalát s červenou repou

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty