Naše potraviny Recepty Dresink Tisíc ostrovov
Dresink Tisíc ostrovov

Dresink Tisíc ostrovov

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Hellman's tatarská omáčka, majolenka 650 ml 450 g
UHT mlieko 1,5 % 150 g
Kečup ARO 520 g 150 g
Soľ kamenná 5 g
Petržlen listový 60 g
Feferonky čerstvé 20 g
Tabasco červené 10 g
Limetky (na šťavu) 50 g

Výrobný postup

Príprava dresinku (cca 10 minút)
Petržlen umyjeme a zo stoniek otrháme lístky, ktoré nakrájame najemno. Feferonky pozdĺžne rozkrojíme, špičkou noža vyberieme semienka a nakrájame na kocky. Do nádoby vložíme majonézu, kečup, soľ, limetkovú šťavu a metličkou všetko rozmiešame. Podľa potreby upravíme konzistenciu mliekom.  Do dresinku pridáme nakrájané feferonky a petržlen. Dresink ochutnáme s kúskom zeleniny a prípadne ho dochutíme.

Tip:

Môže sa použiť ku grilovaným mäsám, na ryby, morské plody, hydinu, vegetariánske pokrmy a šaláty. Najvhodnejšie použitie je na krevety a ústrice.

Ďalšie recepty

Pečené husacie prsia so špenátovými lokšami

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Pečené kačacie prsia s červenou kapustou

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Figový džem s pomarančom

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty