Naše potraviny Recepty Grilovaný hermelín
Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Hermelín sedlčanský 4ks
Slnečnicový olej ARO
zmes grilovacieho korenia

4

Príprava:

1. V miske zmiešame obsah sáčku s grilovacím korením s 2 - 3 polievkovými lyžicami oleja.

2. V zmesi obalíme Hermelíny.

3. Syry zabalíme do alobalu. Syry nebalíme späť do pôvodnej fólie.

4. Hermelíny v alobale dáme na rozpálený gril a grilujeme 5 - 10 minút z každej strany. Odporučujeme dĺžku grilovania upraviť podľa skúseností s vlastným grilom.

5. Po dogrilovaní rozbalíme alobal a syr z neho opatrne preložíme na tanier. Hermelín sa vo vnútri krásne roztečie, na povrchu ho pohromade drží jeho kôrka - pri manipulácii je dôležité nepoškodiť jeho celistvosť, inak syr vytečie. 

Tip:

Ku grilovanému hermelínu sa ideálne hodia nakladané brusnice. Ako prílohu môžeme podávať upečené bagetky s bylinkovým maslom. 

Ďalšie recepty

Jablkové kapsy

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Tatarák z lososa

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Baklažánová pena s cuketovými špízmi

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty