Grilovaný hermelín - Môj obchod
Naše potraviny Recepty Grilovaný hermelín
Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Hermelín sedlčanský 4ks
Slnečnicový olej ARO
zmes grilovacieho korenia

4

Príprava:

1. V miske zmiešame obsah sáčku s grilovacím korením s 2 - 3 polievkovými lyžicami oleja.

2. V zmesi obalíme Hermelíny.

3. Syry zabalíme do alobalu. Syry nebalíme späť do pôvodnej fólie.

4. Hermelíny v alobale dáme na rozpálený gril a grilujeme 5 - 10 minút z každej strany. Odporučujeme dĺžku grilovania upraviť podľa skúseností s vlastným grilom.

5. Po dogrilovaní rozbalíme alobal a syr z neho opatrne preložíme na tanier. Hermelín sa vo vnútri krásne roztečie, na povrchu ho pohromade drží jeho kôrka - pri manipulácii je dôležité nepoškodiť jeho celistvosť, inak syr vytečie. 

Tip:

Ku grilovanému hermelínu sa ideálne hodia nakladané brusnice. Ako prílohu môžeme podávať upečené bagetky s bylinkovým maslom. 

Ďalšie recepty

Zapekané kuracie stehná

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Grilované špízy

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Šošovicová polievka s párkom

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty