Naše potraviny Recepty Grilovaný kozí syr s cviklovým pyré a čerstvým špenátom
Grilovaný kozí syr s cviklovým pyré a čerstvým špenátom

Grilovaný kozí syr s cviklovým pyré a čerstvým špenátom

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Ingrediencie

Ingrediencie:
Kozí syr smotanový s plesňou na povrchu 1500g
Olivový olej extra panenský 5 pol. lyžíc
Pyré z cvikly:
Cvikla čerstvá 500g
Olivový olej extra panenský 3 pol. lyžice
Soľ štipka
Cukor krupica 10g
Jablčný ocot na dochutenie
Orechy:
Orechy vlašské, jadrá 300g
Med 50g
Doplnky:
Baby špenát 100g
Olivový olej extra panenský 5 pol. lyžíc

10

Postup:

Príprava cesta:

1. Červenú cviklu umyjeme, olúpeme a položíme na pripravený alobal, pridáme olivový olej a osolíme morskou soľou a cukrom.

2. Premiešame a dôkladne do alobalu zabalíme, pevne uzavrieme.

3. Zabalenú cviklu pečieme v predohriatej rúre na 200 °C asi 1 hodinu.

4. Po upečení musí byť cvikla mäkká. Mäkkú cviklu vložíme do mixéra a rozmixujeme na hladké pyré, ktoré ochutíme jablčným octom.

5. Nakoniec do pyré vmiešame olivový olej, aby sa zjemnilo a malo pekný lesk.

 

Príprava orechov (cca 15 minút):

1. Jadrá orechov zapečieme na plechu v rúre predohriatej na 160 °C cca 5 minút.

2. Teplé orechy zmiešame s medom a necháme marinovať (minimálne 10 minút).

 

Príprava syra (cca 5 minút):

1. Tesne pred servírovaním grilujeme syr na dobre zohriatej panvici s malým množstvom oleja.

2. Opekáme z oboch strán dozlatista a ihneď servírujeme.

 

Servírovanie:

1. Na teplý tanier nepravidelne preložíme grilovaný syr.

2. Do voľného priestoru na tanieri aranžujeme cviklové pyré, kvapky olivového oleja, umyté listy špenátu a marinované jadrá vlašských orechov. Pokrm doplníme vetvičkami jedlých kvetov.

Tip:

Tip kuchára:

1. Syr môžeme grilovať aj na dobre nahriatom liatinovom grile.
2. Syr grilujeme tesne pred servírovaním.

Ďalšie recepty

Hovädzí burger s guacamole

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Limonáda z limetiek a zázvoru

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Letný osviežujúci nápoj Hugo

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty