Naše potraviny Recepty Grilovaný kozí syr s cviklovým pyré a čerstvým špenátom
Grilovaný kozí syr s cviklovým pyré a čerstvým špenátom

Grilovaný kozí syr s cviklovým pyré a čerstvým špenátom

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Ingrediencie

Ingrediencie:
Kozí syr smotanový s plesňou na povrchu 1500g
Olivový olej extra panenský 5 pol. lyžíc
Pyré z cvikly:
Cvikla čerstvá 500g
Olivový olej extra panenský 3 pol. lyžice
Soľ štipka
Cukor krupica 10g
Jablčný ocot na dochutenie
Orechy:
Orechy vlašské, jadrá 300g
Med 50g
Doplnky:
Baby špenát 100g
Olivový olej extra panenský 5 pol. lyžíc

10

Postup:

Príprava cesta:

1. Červenú cviklu umyjeme, olúpeme a položíme na pripravený alobal, pridáme olivový olej a osolíme morskou soľou a cukrom.

2. Premiešame a dôkladne do alobalu zabalíme, pevne uzavrieme.

3. Zabalenú cviklu pečieme v predohriatej rúre na 200 °C asi 1 hodinu.

4. Po upečení musí byť cvikla mäkká. Mäkkú cviklu vložíme do mixéra a rozmixujeme na hladké pyré, ktoré ochutíme jablčným octom.

5. Nakoniec do pyré vmiešame olivový olej, aby sa zjemnilo a malo pekný lesk.

 

Príprava orechov (cca 15 minút):

1. Jadrá orechov zapečieme na plechu v rúre predohriatej na 160 °C cca 5 minút.

2. Teplé orechy zmiešame s medom a necháme marinovať (minimálne 10 minút).

 

Príprava syra (cca 5 minút):

1. Tesne pred servírovaním grilujeme syr na dobre zohriatej panvici s malým množstvom oleja.

2. Opekáme z oboch strán dozlatista a ihneď servírujeme.

 

Servírovanie:

1. Na teplý tanier nepravidelne preložíme grilovaný syr.

2. Do voľného priestoru na tanieri aranžujeme cviklové pyré, kvapky olivového oleja, umyté listy špenátu a marinované jadrá vlašských orechov. Pokrm doplníme vetvičkami jedlých kvetov.

Tip:

Tip kuchára:

1. Syr môžeme grilovať aj na dobre nahriatom liatinovom grile.
2. Syr grilujeme tesne pred servírovaním.

Ďalšie recepty

Ovocné pyré s čokoládou

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Jablčná ovsená kaša s čokoládou

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Pečené husacie prsia so špenátovými lokšami

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty