Naše potraviny Recepty Horácka knedlička
Horácka knedlička

Horácka knedlička

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Uht mlieko 1,5 % ARO 100 ml
ARO Maslo 82% 100 g 100g
Zemiaky (varný typ B) 1 kg
biele pečivo 600g
Vajcia 2 ks
Soľ 20g
Listová zelenina 8g

4

Postup:

1. Polovicu zemiakov uvaríme v šupke domäkka a ešte teplé ich ošúpeme. Druhú polovicu ako surové ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle do vody, aby nesčerneli.

2. Zo surových zemiakov dôkladne vytlačíme vodu, pridáme nastrúhané varené zemiaky, opečený rožok, nakrájaný petržlen a všetko zľahka premiešame.

3. Zmes zalejeme riedkym cestíčkom z mlieka, vajec, krupičky a soli a opatrne spracujeme.

4. Cesto necháme odpočinúť a potom z neho vytvarujeme gule s hmotnosťou asi 80 g.

5. Varíme v osolenej vode približne 25 minút a po vybratí knedličky pretrieme rukou namočenou v studenej vode – budú krásne hladké. Na záver knedličky potrieme rozpusteným maslom.

Gastro tip: Horácke knedličky podávame obdobne ako chlpaté knedličky, t. j. posypané smaženou cibuľkou.

Ďalšie recepty

Šošovicová polievka so zeleninou

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Long Island Iced Tea

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Tekvicovo-ricottové gnocchi so šalviovým maslom

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty