Naše potraviny Recepty Horácka knedlička
Horácka knedlička

Horácka knedlička

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Uht mlieko 1,5 % ARO 100 ml
ARO Maslo 82% 100 g 100g
Zemiaky (varný typ B) 1 kg
biele pečivo 600g
Vajcia 2 ks
Soľ 20g
Listová zelenina 8g

4

Postup:

1. Polovicu zemiakov uvaríme v šupke domäkka a ešte teplé ich ošúpeme. Druhú polovicu ako surové ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle do vody, aby nesčerneli.

2. Zo surových zemiakov dôkladne vytlačíme vodu, pridáme nastrúhané varené zemiaky, opečený rožok, nakrájaný petržlen a všetko zľahka premiešame.

3. Zmes zalejeme riedkym cestíčkom z mlieka, vajec, krupičky a soli a opatrne spracujeme.

4. Cesto necháme odpočinúť a potom z neho vytvarujeme gule s hmotnosťou asi 80 g.

5. Varíme v osolenej vode približne 25 minút a po vybratí knedličky pretrieme rukou namočenou v studenej vode – budú krásne hladké. Na záver knedličky potrieme rozpusteným maslom.

Gastro tip: Horácke knedličky podávame obdobne ako chlpaté knedličky, t. j. posypané smaženou cibuľkou.

Ďalšie recepty

Jarný šalát

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Veľkonočné čokoládové vajíčka s pistáciami

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Veľkonočný baranček s čokoládou

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty