Hovädzí burger s guacamole
Ingrediencie
Hovädzie pliecko | 800g | |
---|---|---|
Maslové žemle na burgery | 4ks | |
Plátkový syr Čedar | 4ks | |
Avokádo | 2ks | |
Limetka | 1/2 | |
šalotka | 1/2 | |
Červená cibuľa | 1ks | |
Cherry paradajky | 8ks | |
Vňať koriandra | ||
ARO Maslo 82 % 250 g | 1/2 lyžice | |
Soľ | ||
Korenie mleté čierne | ||
Chipotle majonéza | 6lyžíc |
4
Postup:
1) Avokádo olúpajte a zbavte kôstky. Rozmačkajte ho v miske spoločne s nasekanou šalotkou, koriandrom a limetkovou šťavou. Dochuťte soľou a čiernym korením.
2) Mäso očistite, nakrájajte na väčšie kocky a nameľte v mlynčeku na mäso (stredne hrubý nadstavec). Z mletého mäsa odvážte jednotlivé porcie (à 175 až 200 g). Mäso zbytočne nemieste a vyformujte do tvaru burgerov, uprostred mierne premačknite. Mäso by malo byť o kúsok väčšie než žemľa.
3) Pripravené burgery z oboch strán výrazne osoľte a okoreňte. Potrite olejom a dajte piecť na rozpálenú liatinovú panvicu. Pečte dohromady okolo 6 až 8 minút podľa požadovaného stupňa prepečenia. V polovici pečenia pridajte syr a nechajte ho rozpustiť.
4) Pripravené burgery dajte nabok. Žemle nakrojte a opečte na rozohriatom masle. Burgery zostavte z opečenej žemle, ktorú potrete majonézou. Pridajte plátok mäsa, paradajku, cibuľu a vrstvu guacamole.