Naše potraviny Recepty Jablčná ovsená kaša s čokoládou
Jablčná ovsená kaša s čokoládou

Jablčná ovsená kaša s čokoládou

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Ovsené vločky (jemné) 70g
Uht mlieko 1,5 % ARO 300ml
Vanilínový cukor 1 ks
citrónová šťava 1 PL
Orechy vlašské, jadrá za hrsť, podľa chuti
Hrozienka alebo brusníce 1 PL
Škorica mletá štipka
Med
Horká čokoláda Figaro

1

Polovicu jablka nakrájajte na malé kocky a zmiešajte ich s citrónovou šťavou.

Do hrnca nalejte mlieko, prisypte ovsené vločky, vanilkový cukor, nakrájané jablko, štipku soli a štipku škorice. Všetko zamiešajte a priveďte do varu. Na miernom ohni varte kašu, dokiaľ nezhustne.

Hotovú ovsenú kašu ozdobte vlašskými orechmi, hrozienkami a čerstvým jablkom. Nakoniec kašu doslaďte v miske medom alebo javorovým sirupom a pridajte štvorčeky Figaro horkej čokolády. Tá sa v horúcej kaši rozpustí a dodá jej dokonalú chuť!

Tip:

Jeseň láka na pomalé raňajky, napríklad v podobe misky plnej horúcej ovsenej kaše, ktorá vonia a chutí ako jablčný závin. Rozohriata horúca čokoláda Figaro tomu dodá dokonalú chuťovú a energetickú bodku.

Ďalšie recepty

Jablkové kapsy

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Grilovaný hermelín

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Tatarák z lososa

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty