Naše potraviny Recepty Jablčná ovsená kaša s čokoládou
Jablčná ovsená kaša s čokoládou

Jablčná ovsená kaša s čokoládou

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Ovsené vločky (jemné) 70g
Uht mlieko 1,5 % ARO 300ml
Vanilínový cukor 1 ks
citrónová šťava 1 PL
Orechy vlašské, jadrá za hrsť, podľa chuti
Hrozienka alebo brusníce 1 PL
Škorica mletá štipka
Med
Horká čokoláda Figaro

1

Polovicu jablka nakrájajte na malé kocky a zmiešajte ich s citrónovou šťavou.

Do hrnca nalejte mlieko, prisypte ovsené vločky, vanilkový cukor, nakrájané jablko, štipku soli a štipku škorice. Všetko zamiešajte a priveďte do varu. Na miernom ohni varte kašu, dokiaľ nezhustne.

Hotovú ovsenú kašu ozdobte vlašskými orechmi, hrozienkami a čerstvým jablkom. Nakoniec kašu doslaďte v miske medom alebo javorovým sirupom a pridajte štvorčeky Figaro horkej čokolády. Tá sa v horúcej kaši rozpustí a dodá jej dokonalú chuť!

Tip:

Jeseň láka na pomalé raňajky, napríklad v podobe misky plnej horúcej ovsenej kaše, ktorá vonia a chutí ako jablčný závin. Rozohriata horúca čokoláda Figaro tomu dodá dokonalú chuťovú a energetickú bodku.

Ďalšie recepty

Ovocné pyré s čokoládou

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Pečené husacie prsia so špenátovými lokšami

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Pečená hus na rasci, cibuľová kapusta, valček z odpaľovaného cesta

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty