Jablkové kapsy - Môj obchod
Naše potraviny Recepty Jablkové kapsy
Jablkové kapsy

Jablkové kapsy

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Ingrediencie

Jablká červené 1 velké
Uht mlieko 1,5 % ARO 100ml
Marcipán 250g
Hrozienka 100g namočených v rume
Mandle lúpané 75 g sekaných
Cukor krupica 75g
Lístkové cesto 1ks
Likér Amaretto 4cl
Vanilkový struk 1ks
Vajcia 1ks

4

1. Do hrubostenného hrnca nalejeme mlieko, pridáme cukor a dreň z vanilkového struku a privedieme do varu.

2. Po malých častiach a za stáleho miešania postupne pridávame marcipán a prilievame Amaretto. Nakoniec vmiešame hrozienka naložené v rume.

3. Umyté jablko rozkrojíme na štyri diely a odstránime jadrovník. Na panvici zľahka opražíme mandle.

4. Lístkové cesto rozvaľkáme na dva pláty. Jeden pomyselne rozdelíme na štyri časti, uprostred každej z nich nakladieme polievkovou lyžicou marcipánovú zmes a položíme na ňu štvrtinu jablka.

5. Okolie potrieme rozšľahaným bielkom. Všetko prekryjeme druhým plátom lístkového cesta a prstami ho dôkladne pritlačíme.

6. Nad každým jablkom vykrojíme ostrým nožom kríž a cesto opatrne odkryjeme, aby počas pečenia mohla unikať vlhkosť.

7. Vrchnú časť cesta potrieme zvyšným vajcom a posypeme praženými mandľami.

8. Ostrôžkou rozdelíme cesto na štyri diely a vložíme do rúry predhriatej na 200 °C. Pečieme dozlatista približne 15 – 20 minút.

 

 

Širší návod nájdete TU

Ďalšie recepty

Zapekané kuracie stehná

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Grilované špízy

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Šošovicová polievka s párkom

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty