Naše potraviny Recepty Jablkové kapsy
Jablkové kapsy

Jablkové kapsy

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Ingrediencie

Jablká červené 1 velké
Uht mlieko 1,5 % ARO 100ml
Marcipán 250g
Hrozienka 100g namočených v rume
Mandle lúpané 75 g sekaných
Cukor krupica 75g
Lístkové cesto 1ks
Likér Amaretto 4cl
Vanilkový struk 1ks
Vajcia 1ks

4

1. Do hrubostenného hrnca nalejeme mlieko, pridáme cukor a dreň z vanilkového struku a privedieme do varu.

2. Po malých častiach a za stáleho miešania postupne pridávame marcipán a prilievame Amaretto. Nakoniec vmiešame hrozienka naložené v rume.

3. Umyté jablko rozkrojíme na štyri diely a odstránime jadrovník. Na panvici zľahka opražíme mandle.

4. Lístkové cesto rozvaľkáme na dva pláty. Jeden pomyselne rozdelíme na štyri časti, uprostred každej z nich nakladieme polievkovou lyžicou marcipánovú zmes a položíme na ňu štvrtinu jablka.

5. Okolie potrieme rozšľahaným bielkom. Všetko prekryjeme druhým plátom lístkového cesta a prstami ho dôkladne pritlačíme.

6. Nad každým jablkom vykrojíme ostrým nožom kríž a cesto opatrne odkryjeme, aby počas pečenia mohla unikať vlhkosť.

7. Vrchnú časť cesta potrieme zvyšným vajcom a posypeme praženými mandľami.

8. Ostrôžkou rozdelíme cesto na štyri diely a vložíme do rúry predhriatej na 200 °C. Pečieme dozlatista približne 15 – 20 minút.

 

 

Širší návod nájdete TU

Ďalšie recepty

Grilovaný hermelín

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Tatarák z lososa

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Baklažánová pena s cuketovými špízmi

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty