Naše potraviny Recepty Kukuričná polievka s kuracím mäsom
Kukuričná polievka s kuracím mäsom

Kukuričná polievka s kuracím mäsom

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Kukuřičné zrno 1000 g
Kurací vývar (vlastná výroba) 1000 g
Maslo 150 g
Kuracie prsia bez kože 500 g
Soľ morská 15 g
Olivový olej 150 g
Práškový cukor ARO 10 g
Smotana 30 % 100 ml
Cibuľa biela 110 g

10 porcií

Výrobný postup

Očistenú cibuľu nakrájame na plátky a orestujeme ju zľahka na oleji do mäkka. Pridáme rozmrazenú kukuricu, celé zľahka orestujeme a zalejeme kuracím vývarom. Ochutíme soľou, cukrom a krátko povaríme.
Zmäklú kukuricu rozmixujeme na hladké pyré, pridáme prevarenú smotanu, poprípade ešte kurací vývar, a upravíme hustotu polievky na požadovanú konzistenciu. Následne polievku precedíme.
Kuracie prso umyjeme, osušíme a necháme odpočinúť v izbovej teplote, aby nebolo úplne studené pred opečením. Jemno potrieme olejom a zprudka opečieme na panvici z obidvoch strán. Dopekáme v rúre predohriatej maximálne na 150 °C cca 9 minút tak, aby mäso zostalo vo vnútri šťavnaté, ale bolo prepečené.

Servírovanie

Pripravenú polievku rozmixujeme spolu s maslom a nalejeme ju do nahriatého taniera, časť kuracieho prsíčka nakrájame na tenké plátky, dosolíme ich, vložíme do polievky, celé pokvapkáme extra panenským olivovým olejom a doplníme žeruchou.

Tip:

Ludia si tuto polévku spojujú hlavne s jarou a letom, kedy je k príprave použitá mrazená kukurica. Samozrejme v sezóne môžeme použiť čerstvé kukuričné klasy. Postup je rovnaký, len z klasov sa naviac pripraví vývar, ktorý do polievky použijeme.
Pri mixovaní polievky doporučujem zcedit trochu vývaru a mixovat základ hustejšiej konzistencie, kde získáte jemnejšiu kukuričnú pastu. Tú potom zriedite podľa potreby odcedeným vývarom.  

Ďalšie recepty

Tekvicovo-ricottové gnocchi so šalviovým maslom

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Losos s kuskusovym šalatom "Tabbouleh"

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Medovník

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty