Naše potraviny Recepty Kukuričná polievka s kuracím mäsom
Kukuričná polievka s kuracím mäsom

Kukuričná polievka s kuracím mäsom

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Kukuřičné zrno 1000 g
Kurací vývar (vlastná výroba) 1000 g
Maslo 150 g
Kuracie prsia bez kože 500 g
Soľ morská 15 g
Olivový olej 150 g
Práškový cukor ARO 10 g
Smotana 30 % 100 ml
Cibuľa biela 110 g

10 porcií

Výrobný postup

Očistenú cibuľu nakrájame na plátky a orestujeme ju zľahka na oleji do mäkka. Pridáme rozmrazenú kukuricu, celé zľahka orestujeme a zalejeme kuracím vývarom. Ochutíme soľou, cukrom a krátko povaríme.
Zmäklú kukuricu rozmixujeme na hladké pyré, pridáme prevarenú smotanu, poprípade ešte kurací vývar, a upravíme hustotu polievky na požadovanú konzistenciu. Následne polievku precedíme.
Kuracie prso umyjeme, osušíme a necháme odpočinúť v izbovej teplote, aby nebolo úplne studené pred opečením. Jemno potrieme olejom a zprudka opečieme na panvici z obidvoch strán. Dopekáme v rúre predohriatej maximálne na 150 °C cca 9 minút tak, aby mäso zostalo vo vnútri šťavnaté, ale bolo prepečené.

Servírovanie

Pripravenú polievku rozmixujeme spolu s maslom a nalejeme ju do nahriatého taniera, časť kuracieho prsíčka nakrájame na tenké plátky, dosolíme ich, vložíme do polievky, celé pokvapkáme extra panenským olivovým olejom a doplníme žeruchou.

Tip:

Ludia si tuto polévku spojujú hlavne s jarou a letom, kedy je k príprave použitá mrazená kukurica. Samozrejme v sezóne môžeme použiť čerstvé kukuričné klasy. Postup je rovnaký, len z klasov sa naviac pripraví vývar, ktorý do polievky použijeme.
Pri mixovaní polievky doporučujem zcedit trochu vývaru a mixovat základ hustejšiej konzistencie, kde získáte jemnejšiu kukuričnú pastu. Tú potom zriedite podľa potreby odcedeným vývarom.  

Ďalšie recepty

Losos s kuskusovym šalatom "Tabbouleh"

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Medovník

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Kuracie krídelká pečené na pive

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty