Kuracie krídelká pečené na pive
Doba prípravy
Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu
ľahká
Ingrediencie
Kuracie krídla | 3,5 kg | |
---|---|---|
Cibuľa žltá | 2 kg | |
Čierne pivo | 3 l | |
Soľ | 30 g | |
Čierne korenie mleté | 2 g | |
Chlieb (príloha) |
10 porcí
1. Do pekáča dáme väčšie množstvo nahrubo nakrájanej cibule a zalejeme ju čiernym pivom.
2. Potom do pekáča pridáme ľahko osolené a opoprené kuracie krídla, premiešame a pečieme dozlata v rúre predhriatej na 175 °C cca 45 minút.
3. Upečené krídelká potom vyberieme a výpek necháme vyvariť na sirupovitú konzistenciu.
4. Omáčku dosolíme a pridáme pečené krídelká, ktoré vo výpeku opatrne premiešame.
5. Podávame s krajcom čerstvého kmínového chleba.