Naše potraviny Recepty Linecké máčané rožky
Linecké máčané rožky

Linecké máčané rožky

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Ingrediencie

Cesto:
Kryštálový cukor 175 g
Maslo 82% 588 g
Vajcia 94 g
Hladká múka 688 g
UHT mlieko 1,5 % 31 ml
Vanilkový struk 0,3 g
Škorica mletá 1 g
Na zlepovanie a namáčanie:
Ríbezľová marmeláda 250 g
Čokoláda 52% horká 375 g

Výrobný postup

Príprava cesta  (cca 5 minút)
Pri príprave tohoto cesta je velmi dôležité, aby všetky suroviny mali rovnakú teplotu. Maslo s cukrom a vajciami vymiešame do peny, potom pridáme mlieko, múku, citrónovú kôru, mletú škoricu, zrnká vanilky a pozvoľne vymiešame do hladkého cesta, ktoré vložíme do cukrárskeho sáčku s vrúbkovanou koncovkou. Na pečiaci papier vytláčame tvary rožkov, ktoré pečieme v predhriatej rúre na 165°C do naružovelej farby asi 10 minút. Po upečení rožky necháme vychladnúť.

Zlepovanie a namáčenie (cca 30 minút)
Rýbezľovú marmeládu si prepasírujeme cez cedník, aby bola hladká a zlepíme ňou hladkými spodnými stranami rožky k sebe. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky do malého hrnca a rozohrejeme ju vo vodnom kúpeli do hladkej konzistencie. Konce zlepovaných rožkov namočíme do čokolády, prebytočnú čokoládu mierne otrieme o hranu hrnca a preložíme ich na odkvapkávaciu mriežku, kde čokoládu necháme ztuhnúť.

Tip:

Ak suroviny nemajú rovnakú teplotu, cesto sa zrazí a nedá sa s ním pracovať.
Miesto odkvapkávacej mriežky môžete použiť pečiaci papier, hrany potom ale nebudú zarovnané.
Do cesta môžete pridat i kakao, o váhu kakaa zmenšíte váhu múky.

Ďalšie recepty

Ovocné pyré s čokoládou

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Jablčná ovsená kaša s čokoládou

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Pečené husacie prsia so špenátovými lokšami

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty