Linecké trené hviezdičky
Ingrediencie
Cesto: | ↓ | |
---|---|---|
Cukor krupica | 233 g | |
Maslo 82% | 783 g | |
Vajce | 125 g | |
Hladká múka | 917 g | |
UHT mlieko 1,5 % | 42 ml | |
Citrón na kôru | 83 g | |
Vanilkový struk | 0,3 g | |
Škorica mletá | 0,83 g | |
Kandované ovocie | 417 g | |
Slepování: | ↓ | |
Ríbezľová marmeláda | 417 g |
Príprava cesta (cca 5 minút)
Pri príprave tohto cesta je veľmi dôležité, aby všetky suroviny mali rovnakú teplotu. Maslo s cukrom a vajcia vymiešame do peny, potom pridáme mlieko, múku, citrónovú kôru, mletú škoricu, zrnká vanilky a pozvoľna vymiešame v hladké cesto, ktoré vložíme do cukrárskeho sáčku s vrúbkovanou koncovkou. Na pečiaci papier striekame tvary hviezdičiek, na stred mierne zatlačíme kocku kandovaného ovocia. Pečieme ich v predohriatej trúbe na 165°C do narúžovelej farby asi 10 minút. Po upečení hviezdičky necháme vychladnúť.
Zlepovanie (cca 15 minút)
Rýbezľovú marmeládu si zcedíte cez cedítko, aby bola hladká a zlepíme ňou hladkými spodnými stranami hviezdičky k sebe.
Tip:
Do cesta môžete pridať aj kakao, váhu kakaa znížite o váhu múky.
Ak nemajú suroviny rovnakú teplotu, cesto sa zrazí a nedá sa s ním pracovať.