Naše potraviny Recepty Mätový šerbet
Mätový šerbet

Mätový šerbet

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Mäta čerstvá 100 g
Smotana kyslá 14 % ARO 500 g
Glukóza 200 g
Tami mlieko 1,5 % 200 g
Citrón na šťavu 60 g
Soľ kamenná 0,2 g

Príprava šerbetu (cca 2 hodiny)
Mätu umyjeme, otrháme lístky a vložíme do mixéru spoločne s mliekom a kyslou smotanou. Zmes vymixujeme do hladkej konzistencie a prepasírujeme cez jemný cedník. Potom pridáme glukózu, ochutíme šťavou z citrónu, štipkou soli a všetko nalejeme do mraziaceho stroja. Akonáhle je šerbet pevný, pomocou špachtle ho presunieme do vhodnej nádoby a uložíme do mrazničky. 

Tip:

Výraz šerbet znamená, že pri výrobe sme použili mliečny výrobok.

Ďalšie recepty

Jablkové kapsy

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Grilovaný hermelín

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Tatarák z lososa

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty