Mätový šerbet
Doba prípravy
Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu
ľahká
Ingrediencie
Mäta čerstvá | 100 g | |
---|---|---|
Smotana kyslá 14 % ARO | 500 g | |
Glukóza | 200 g | |
Tami mlieko 1,5 % | 200 g | |
Citrón na šťavu | 60 g | |
Soľ kamenná | 0,2 g |
Príprava šerbetu (cca 2 hodiny)
Mätu umyjeme, otrháme lístky a vložíme do mixéru spoločne s mliekom a kyslou smotanou. Zmes vymixujeme do hladkej konzistencie a prepasírujeme cez jemný cedník. Potom pridáme glukózu, ochutíme šťavou z citrónu, štipkou soli a všetko nalejeme do mraziaceho stroja. Akonáhle je šerbet pevný, pomocou špachtle ho presunieme do vhodnej nádoby a uložíme do mrazničky.
Tip:
Výraz šerbet znamená, že pri výrobe sme použili mliečny výrobok.