Medovo-kôprový dresink
Doba prípravy
15 minút
Náročnosť receptu
ľahká
Ingrediencie
Horčica dijónska, francúzska | 250 g | |
---|---|---|
Horčica hrubozrnná, francúzska | 100 g | |
Med kvetový (lúčny) | 80 g | |
Olivový olej extra panenský | 100 g | |
Kôpor čerstvý | 50 g | |
Soľ kamenná | 2 g | |
Čierne korenie celé | 1 g |
Výrobný postup
Príprava dresinku (cca 15 minút)
Do nádoby vložíme med, oba druhy horčice, soľ a korenie. Všetky suroviny musíme metlou dobre zmiešať, aby sa nám spojil med s horčicami. Ak použijeme univerzálny stroj, miešame na rýchlosť č.1 alebo 2. Do rozmiešanej horčice s medom postupne vmiešavame olivový olej, až nám vznikne hladký dresink. Do vzniknutého dresinku pridáme umytý, na drobno pokrájaný čerstvý kôpor. Dresink ochutnáme, podľa potreby dochutíme soľou a korením. Dresink je jemný, husto tečúci, má výraznú chuť po hrubozrnnej horčici, mede a kôpri.
Tip:
Dá sa použiť k steakovému či mletému mäsu, k hydine, na ryby, vegetariánske pokrmy a na šaláty.