Naše potraviny Recepty Medovo-kôprový dresink
Medovo-kôprový dresink

Medovo-kôprový dresink

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Horčica dijónska, francúzska 250 g
Horčica hrubozrnná, francúzska 100 g
Med kvetový (lúčny) 80 g
Olivový olej extra panenský 100 g
Kôpor čerstvý 50 g
Soľ kamenná 2 g
Čierne korenie celé 1 g

Výrobný postup

Príprava dresinku (cca 15 minút)
Do nádoby vložíme med, oba druhy horčice, soľ a korenie. Všetky suroviny musíme metlou dobre zmiešať, aby sa nám spojil med s horčicami. Ak použijeme univerzálny stroj, miešame na rýchlosť č.1 alebo 2. Do rozmiešanej horčice s medom postupne vmiešavame olivový olej, až nám vznikne hladký dresink. Do vzniknutého dresinku pridáme umytý, na drobno pokrájaný čerstvý kôpor. Dresink ochutnáme, podľa potreby dochutíme soľou a korením. Dresink je jemný, husto tečúci, má výraznú chuť po hrubozrnnej horčici, mede a kôpri.

Tip:

Dá sa použiť k steakovému či mletému mäsu, k hydine, na ryby, vegetariánske pokrmy a na šaláty.

Ďalšie recepty

Jablkové kapsy

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Grilovaný hermelín

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Tatarák z lososa

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty