Naše potraviny Recepty Medvedie labky
Medvedie labky

Medvedie labky

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Cesto:
Hladká múka 600 g
Cukor múčkový 280 g
Orechy vlašské, jadrá 280 g
Gazdovské maslo 82 % 560 g
Kakao 70 g
Škorica mletá 0,4 g
Klinček celý 0,4 g
Nové korenie 0,4 g
Citrón na kôru 80 g
Vajce 100 g
Žĺtok 50 g
Na obaľovanie:
Cukor múčkový 500 g
Vanilkový struk 0,5 g
Tuk 100% 250 g

10 porcí

Príprava cesta (cca 5 minút)
Všetky sypké suroviny nasypeme do misy alebo na pracovnú dosku. Pridáme vajce, žĺtok, na malé kúsky nakrájané maslo a nastrúhanú kôru z citrónu. V drviči rozdrvíme korenie na jemný prach a pridáme ho k ostatným surovinám. Misu zasadíme do univerzálneho stroja s hákom a na rýchlosť 1 spracujeme pevné cesto. Ručne cesto zpracujeme neustálym obracaním a hnetením, pokiaľ sa nám cesto nespojí. Potom cesto rozdelíme na diely, zabalíme ich do potravinovej fólie a v chladničke ho necháme odpočinúť.

Tvarovanie a pečenie (cca 30 minút)
Najprv si rozpusteným tukom štetcom vytrieme formičky. Cesto si rozdelíme na kúsky, ktoré následne vtlačujeme na steny formičky tak, aby vrstva bola všade rovnomerná. Naplnené formičky pečieme v trúbe na 165°C. Po upečení formičky necháme trochu vychladnúť,  potom ich vyklápame a ihneď obaľujeme v prevoňanom múčkovom cukre.

Tip:

Na vytrenie formičiek i foriem používame vždy 100% tuk, pretože po upečení na povrchu výrobku vytvorí okom neviditeľný tukový film a výrobok sa tak dobre vyklopí.

Ďalšie recepty

Tekvicovo-ricottové gnocchi so šalviovým maslom

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Losos s kuskusovym šalatom "Tabbouleh"

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Medovník

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty