Mliečna čučoriedková - Môj obchod
Naše potraviny Recepty Mliečna čučoriedková
Mliečna čučoriedková

Mliečna čučoriedková

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Smotana 33 % 150 g
UHT mlieko 1,5 % 50 g
Žltky pasterizované 250 g
Cukor kryštálový jemný 250 g
Čerstvá vanilka 0,01 g
Čerstvé čučoriedky 200 g

Varenie zmrzliny (cca 2 hodiny) Čučoriedky prelisujeme cez jemný cedník. Časť smotany si rozmiešame so žĺtkami. Ostatnú smotanu a mlieko nalejeme do hrnca so sendvičovým dnom, pridáme cukor, zrnká čerstvej vanilky a privedieme k varu. akonáhle sa smotana varí, zmiernime príkon, nalejeme do nej rozmiešané žĺtka a za stáleho miešania zahrievame tento zmrzlinový základ. Akonáhle dosiahne teplotu 60°C, začne nám hustnúť. Správne zhustnutie vyzkúšame tak, že do základu ponoríme lyžicu, po vybraní nám nechá na lyžici tenký film. V tomto okamžiku základ odstavíme z tepla, precedíme cez jemný cedník a nádobu čiastočne ponoríme do studenej vody, aby sme urýchlili chladnutie. Po vychladnutí do základu vmiešame prelisované čučoriedky.

Mrazenie zmrzliny (cca 25 minut)
Vychladený  zmrzlinový základ nalejeme do zmrzlinového stroja, kde sa tekutina vymiešava a zároveň chladne až do tuhej konzistencie. Pevnú zmrzlinu preložíme do vhodnej nádoby, uzavrieme a vložíme do mrazničky.

Tip:

Na prípravu tejto zmrzliny používajte slovenské čučoriedky. Majú výbornu chuť. Na dekoráciu pri servírování môžeme použiť čučoriedky kanadské. Sú veľké a nepúšťajú farebnú šťavu.

Ďalšie recepty

Jablkové kapsy

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Grilovaný hermelín

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Tatarák z lososa

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty