Naše potraviny Recepty Mozzarella bufala s pečenými paradajkami
Mozzarella bufala s pečenými paradajkami

Mozzarella bufala s pečenými paradajkami

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Cherry paradajky 500g
Olivový olej extra panenský 100g
Soľ podľa uváženia
Ocot balzamiko tmavý – sprej podľa uváženia
Mozzarella Bufala 1500g
Korenie čierne celé podľa uváženia
Oregáno čerstvé podľa uváženia
Ciabatta 300g

10

Postup:

Príprava paradajok a oregana (cca 5 minút):

Umyté paradajky rozkrojíme a ogrilujeme na panvici bez oleja. Po opečení ich pokvapkáme olivovým olejom a osolíme. Oregano umyjeme, otrháme na lístky a uchováme pod namočeným obrúskom.

Příprava ciabatty (cca 5 minút):

Ciabattu nakrájame na plátky a tesne pred podávaním ich opečieme v toasteri.

Servírovánie: Na tanier naaranžujeme opečené paradajky a jemne ich ochutíme balzamikovým octom. Vedľa nich položíme mozzarellu a ochutíme ju čersto namletým čiernym korením. Pokrm doplníme lístkami oregana. Celý pokrm pokvapkáme kvalitným olivovým olejom. Ako doplnok podávame opečenú ciabattu, ktorú rovnako pokvapkáme olivovým olejom.

 

Tip:

1. Kvôli zachovaniu charakteristickej chuti mozzarellu nesmieme servírovať ihneď ako ju vyberieme z chladničky.

2. V tomto recepte sme použili balzamikový ocot v spreji, môžete však použiť starené balzamiko, ktoré má intenzívnejšiu chuť a vôňu.

3. Množstvo si môžete upraviť aj podľa seba.

Ďalšie recepty

Jablkové kapsy

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Grilovaný hermelín

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Tatarák z lososa

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty