Naše potraviny Recepty Mozzarella bufala s pečenými paradajkami
Mozzarella bufala s pečenými paradajkami

Mozzarella bufala s pečenými paradajkami

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Cherry paradajky 500g
Olivový olej extra panenský 100g
Soľ podľa uváženia
Ocot balzamiko tmavý – sprej podľa uváženia
Mozzarella Bufala 1500g
Korenie čierne celé podľa uváženia
Oregáno čerstvé podľa uváženia
Ciabatta 300g

10

Postup:

Príprava paradajok a oregana (cca 5 minút):

Umyté paradajky rozkrojíme a ogrilujeme na panvici bez oleja. Po opečení ich pokvapkáme olivovým olejom a osolíme. Oregano umyjeme, otrháme na lístky a uchováme pod namočeným obrúskom.

Příprava ciabatty (cca 5 minút):

Ciabattu nakrájame na plátky a tesne pred podávaním ich opečieme v toasteri.

Servírovánie: Na tanier naaranžujeme opečené paradajky a jemne ich ochutíme balzamikovým octom. Vedľa nich položíme mozzarellu a ochutíme ju čersto namletým čiernym korením. Pokrm doplníme lístkami oregana. Celý pokrm pokvapkáme kvalitným olivovým olejom. Ako doplnok podávame opečenú ciabattu, ktorú rovnako pokvapkáme olivovým olejom.

 

Tip:

1. Kvôli zachovaniu charakteristickej chuti mozzarellu nesmieme servírovať ihneď ako ju vyberieme z chladničky.

2. V tomto recepte sme použili balzamikový ocot v spreji, môžete však použiť starené balzamiko, ktoré má intenzívnejšiu chuť a vôňu.

3. Množstvo si môžete upraviť aj podľa seba.

Ďalšie recepty

Pečené husacie prsia so špenátovými lokšami

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Pečené kačacie prsia s červenou kapustou

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Figový džem s pomarančom

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty