Naše potraviny Recepty Pečené husacie prsia so špenátovými lokšami
Pečené husacie prsia so špenátovými lokšami

Pečené husacie prsia so špenátovými lokšami

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Ingrediencie

Mäso:
Husacie prsia s kosťou a kožou 2kg
Rasca celá
Soľ
Šťava:
Hladká múka 40g
Kurací vývar (vlastná výroba) cca 0,5l
Špenátové lokše:
Zemiaky (varný typ B) 400g
Hladká múka 150g
Soľ
Vajcia 2-3 ks
Listový špenát čerstvý 50g
Bravčová masť škvarená 50g
Špenát:
Listový špenát čerstvý 1kg
Maslo 82% 80g
Soľ
Cibuľa 80g
Cesnak
Korenie mleté čierne

10

Príprava špenátu (cca 5 minút):

1. Listový špenát preberieme a otrháme z listov stonky. Vložíme ho do veľkej misky alebo gastronádoby, zalejeme ho veľkým množstvom studenej vody a necháme asi 20 minút namočiť.  

2. Potom špenát vyberieme z vody a zalejeme ho čistou vodou. Toto opakujeme, až kým nie sú listy absolútne čisté. 

3. Potom necháme špenát odkvapkať v sitku alebo ho odstredíme v centrifúge na bylinky. 

4. V kastróli rozpustíme maslo, ochutíme ho soľou, nastrúhaným cesnakom a orestujeme na ňom dosklovita na drobno nakrájanú cibuľu.

4. Následne vložíme listy špenátu a len zľahka ich na masle prehrejeme. 

 

Príprava lokší (cca 50 minút):

1. Listový špenát starostlivo preberieme a umyjeme, aby sme ho zbavili nečistôt. Necháme ho odkvapkať na sitku. 

2. Na panvici rozpustíme maslo, speníme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku a plátky cesnaku. 

3. Potom pridáme listový špenát a iba ho na panvici prehrejeme. Dochutíme soľou. 

4. Akonáhle špenát zmenší svoj objem, ihneď ním plníme lokše a servírujeme.

Tip:

Servírovanie:

1. Na teplý tanier k ľavej strane položíme naplnené, preložené lokše so špenátom, k pravej strane servírujeme porciu pečeného husacieho prsa, ktoré podlejeme šťavou.  

 

TIP ŠÉFKUCHÁRA:

1. Pri pečení husi je dobré ju najskôr piecť priklopenú, odkrývame ju, až keď je mäkká. Docielime tak lepšiu šťavnatosť mäsa.

Ďalšie recepty

Ovocné pyré s čokoládou

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Jablčná ovsená kaša s čokoládou

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Pečená hus na rasci, cibuľová kapusta, valček z odpaľovaného cesta

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty