Pečené husacie prsia so špenátovými lokšami
Ingrediencie
Mäso: | ||
---|---|---|
Husacie prsia s kosťou a kožou | 2kg | |
Rasca celá | ||
Soľ | ||
Šťava: | ||
Hladká múka | 40g | |
Kurací vývar (vlastná výroba) | cca 0,5l | |
Špenátové lokše: | ||
Zemiaky (varný typ B) | 400g | |
Hladká múka | 150g | |
Soľ | ||
Vajcia | 2-3 ks | |
Listový špenát čerstvý | 50g | |
Bravčová masť škvarená | 50g | |
Špenát: | ||
Listový špenát čerstvý | 1kg | |
Maslo 82% | 80g | |
Soľ | ||
Cibuľa | 80g | |
Cesnak | ||
Korenie mleté čierne |
10
Príprava špenátu (cca 5 minút):
1. Listový špenát preberieme a otrháme z listov stonky. Vložíme ho do veľkej misky alebo gastronádoby, zalejeme ho veľkým množstvom studenej vody a necháme asi 20 minút namočiť.
2. Potom špenát vyberieme z vody a zalejeme ho čistou vodou. Toto opakujeme, až kým nie sú listy absolútne čisté.
3. Potom necháme špenát odkvapkať v sitku alebo ho odstredíme v centrifúge na bylinky.
4. V kastróli rozpustíme maslo, ochutíme ho soľou, nastrúhaným cesnakom a orestujeme na ňom dosklovita na drobno nakrájanú cibuľu.
4. Následne vložíme listy špenátu a len zľahka ich na masle prehrejeme.
Príprava lokší (cca 50 minút):
1. Listový špenát starostlivo preberieme a umyjeme, aby sme ho zbavili nečistôt. Necháme ho odkvapkať na sitku.
2. Na panvici rozpustíme maslo, speníme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku a plátky cesnaku.
3. Potom pridáme listový špenát a iba ho na panvici prehrejeme. Dochutíme soľou.
4. Akonáhle špenát zmenší svoj objem, ihneď ním plníme lokše a servírujeme.
Tip:
Servírovanie:
1. Na teplý tanier k ľavej strane položíme naplnené, preložené lokše so špenátom, k pravej strane servírujeme porciu pečeného husacieho prsa, ktoré podlejeme šťavou.
TIP ŠÉFKUCHÁRA:
1. Pri pečení husi je dobré ju najskôr piecť priklopenú, odkrývame ju, až keď je mäkká. Docielime tak lepšiu šťavnatosť mäsa.