Naše potraviny Recepty Pečené kačacie prsia s červenou kapustou
Pečené kačacie prsia s červenou kapustou

Pečené kačacie prsia s červenou kapustou

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Ingrediencie

Kačacie prsia s kožou 1,5kg
Červená kapusta hlávková 1,5kg
Červené víno suché 2 dcl
Ocot vínny, biely 1dcl
Pomarančová šťava 3dcl
Slanina bez kože 200g
Cibuľa 200g (biela)
Maslo 82% 200g
Trstinový cukor 150g
Brusinky (kompót) 40ml
Soľ 25g
Celé korenie (klinček, badián, škorica)

10

Postup:

1. Červenú kapustu nakrájame na rezančeky (cca 5 mm hrubé) a sparíme ich v osolenej vode na zhryz.

2. Na malé kocôčky nakrájanú slaninu roztavíme, pridáme nadrobno krájanú cibuľu a zľahka orestujeme dosklovita.

3. Do zmesi pridáme cukor, vínny ocot, víno, šťavu z pomarančov a korenie a všetko zvaríme.

4. Potom do zmesi pridáme červenú kapustu. Premiešame ju so základom a necháme odležať cca 10 minút, aby nasiakla chuť základu. Nakoniec kapustu zjemníme maslom a prípadne ju dosolíme.

5. Kačacie prsia nacizelujeme ostrým nožom (kožu s tukom zľahka nakrojíme na prúžky) a pozvoľna ich opečieme na suchej panvici kožou nadol (neobraciame ich).

6. Po zhruba 8 minútach pridáme maslo a prsia osolíme. Maslom mäso vytemperujeme a potom preložíme do rúry predhriatej na 60 °C odpočinúť na cca 8 minút.

7. Odpočinuté mäso nakrájame na plátky, dosolíme a servírujeme spolu s červenou kapustou.

VIDEORECEPT si pozrite TU

Ďalšie recepty

Ovocné pyré s čokoládou

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Pečené husacie prsia so špenátovými lokšami

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Pečená hus na rasci, cibuľová kapusta, valček z odpaľovaného cesta

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty