Pečené kačacie prsia s červenou kapustou
Ingrediencie
Kačacie prsia s kožou | 1,5kg | |
---|---|---|
Červená kapusta hlávková | 1,5kg | |
Červené víno suché | 2 dcl | |
Ocot vínny, biely | 1dcl | |
Pomarančová šťava | 3dcl | |
Slanina bez kože | 200g | |
Cibuľa | 200g (biela) | |
Maslo 82% | 200g | |
Trstinový cukor | 150g | |
Brusinky (kompót) | 40ml | |
Soľ | 25g | |
Celé korenie (klinček, badián, škorica) |
10
Postup:
1. Červenú kapustu nakrájame na rezančeky (cca 5 mm hrubé) a sparíme ich v osolenej vode na zhryz.
2. Na malé kocôčky nakrájanú slaninu roztavíme, pridáme nadrobno krájanú cibuľu a zľahka orestujeme dosklovita.
3. Do zmesi pridáme cukor, vínny ocot, víno, šťavu z pomarančov a korenie a všetko zvaríme.
4. Potom do zmesi pridáme červenú kapustu. Premiešame ju so základom a necháme odležať cca 10 minút, aby nasiakla chuť základu. Nakoniec kapustu zjemníme maslom a prípadne ju dosolíme.
5. Kačacie prsia nacizelujeme ostrým nožom (kožu s tukom zľahka nakrojíme na prúžky) a pozvoľna ich opečieme na suchej panvici kožou nadol (neobraciame ich).
6. Po zhruba 8 minútach pridáme maslo a prsia osolíme. Maslom mäso vytemperujeme a potom preložíme do rúry predhriatej na 60 °C odpočinúť na cca 8 minút.
7. Odpočinuté mäso nakrájame na plátky, dosolíme a servírujeme spolu s červenou kapustou.
VIDEORECEPT si pozrite TU