Penne ai quattro formaggi (Penne so štyrmi druhmi syra)
Ingrediencie
Uht mlieko 1,5 % ARO | 500 ml | |
---|---|---|
Smotana 30 % | 150 ml | |
Parmigiano Reggiano strúhaný | 200 g | |
Emmentaler 45% strúhaný | 200 g | |
Gorgonzola | 250 g | |
Taleggio | 200 g | |
Biele korenie mleté | 0,5 g | |
Penne rigate | 1000 g | |
Soľ morská | 15 g |
10 porcií
Výrobný postup
Najprv si pripravíme syry ktoré použijeme na omáčku: Parmigiano a Emmentaler nastrúhame, Taleggio a Gorgonzolu si nakrájame na kocočky.
Do hlbšej panvici nalejeme mlieko a smotanu a ešte pri nízkej teplote pridáme nastrúhaný Parmazán, Emmentaler a nakrájané Taleggio s Gorgonzolou. Omáčku pravidelne miešame drevenou vareškou dokiaľ sa syry úplne nerozpustia, potom dochutíme soľou a korením.
Cestoviny uvaríme v slanej vriacej vode 8 - 9 minút podľa návodu (musia byť tvrdšie ako „al dente“) a zcedíme ich. Potom ich pridáme do panvice s omáčkou a všetko dôkladne premiešame. Naberieme na tanier a ihneď servírujeme.
Tip:
Ingrediencie v tomto recepte niesú "striktne" dané, každý talianský šéfkuchár má svoju obľúbenú kombináciu syrov, danou chuťami a regiónom z ktorého pochádza, preto berte uvedené syry ako základ, ktorý môžete meniť podľa svojej chuti a urobiť si omáčku podľa svojho.
Pokiaľ chcete pokrm odľahčiť, použijte iba mlieko.