Naše potraviny Recepty Penne ai quattro formaggi (Penne so štyrmi druhy syra)
Penne ai quattro formaggi (Penne so štyrmi druhy syra)

Penne ai quattro formaggi (Penne so štyrmi druhy syra)

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Uht mlieko 1,5 % ARO 500 ml
Smotana 30 % 150 ml
Parmigiano Reggiano strúhaný 200 g
Emmentaler 45% strúhaný 200 g
Gorgonzola 250 g
Taleggio 200 g
Biele korenie mleté 0,5 g
Penne rigate 1000 g
Soľ morská 15 g

10 porcií

Výrobný postup

Najprv si pripravíme syry ktoré použijeme na omáčku: Parmigiano a Emmentaler nastrúhame, Taleggio a Gorgonzolu si nakrájame na kocočky. 
Do hlbšej panvici nalejeme mlieko a smotanu a ešte pri nízkej teplote pridáme nastrúhaný Parmazán, Emmentaler a nakrájané Taleggio s Gorgonzolou.  Omáčku pravidelne miešame  drevenou vareškou dokiaľ sa syry úplne nerozpustia, potom dochutíme soľou a korením.
Cestoviny uvaríme v slanej vriacej vode 8 - 9 minút podľa návodu (musia byť tvrdšie ako „al dente“) a zcedíme ich. Potom ich pridáme do panvice s omáčkou a všetko dôkladne premiešame. Naberieme na tanier a ihneď servírujeme.
 

Tip:

Ingrediencie v tomto recepte niesú "striktne" dané, každý talianský šéfkuchár má svoju obľúbenú kombináciu syrov, danou chuťami a regiónom z ktorého pochádza, preto berte uvedené syry ako základ, ktorý môžete meniť podľa svojej chuti a urobiť si omáčku podľa svojho. 
Pokiaľ chcete pokrm odľahčiť, použijte iba mlieko.
 

Ďalšie recepty

Losos s kuskusovym šalatom "Tabbouleh"

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Medovník

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Kuracie krídelká pečené na pive

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty