Naše potraviny Recepty Plnené orechy
Plnené orechy

Plnené orechy

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Ingrediencie

Cesto:
Hladká múka 300 g
Cukor múčkový 120 g
Orechy vlašské, jadrá 100 g
Maslo 82% 150 g
Kakao 30 g
Vajce 50 g
Náplň:
Maslo 82% 300 g
Orechy vlašské, jadrá 250 g
Cukor múčkový 300 g
Rum tuzemský 100 g
Na obaľovanie:
Cukor krupica 100 g
Škorica mletá 15 g

Príprava cesta (cca 5 minút)
Sypké suroviny zmiešame, pridáme vajce, nastrúhané maslo a v hrnci hákom zmiešame v pevné cesto. Cesto môžeme spracovať aj ručne na pracovnej doske. Hotové cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme odležať v chladničke.

Príprava náplne (cca 5 minút)
Odmäknuté maslo zmiešame metlou s cukrom, drvenými orechmi a rumom do hladkej konzistencie. Hotovú náplň naplníme do jednorázového cukrárskeho sáčku.

Tvarovanie a pečenie (cca 45 minút)
Cesto si postupne navažujeme po 25 g dieloch a vtlačujeme do formičky orechu. Cesto musí byť v tenkej vrstve po celom vnútri formičky. Naplnené formičky prekladáme na plech a pečieme na 165°C asi 10 minút. Cesto je dobre upečené vtedy, keď sa orech dobre vylúpne. Po upečení formičky necháme mierne vychladnúť a potom všetky vyklopíme na stôl. Akonáhle úplne vychladnú, začneme ich plniť náplňou pomocou cukrárskeho sáčku. Orechy musíme naplniť tak, aby sme mohli k sebe prilepiť obe polovice.

Obaľovanie
Pri servírovaní orechy obalíme v škoricovom cukre.

Tip:

Upečené orechy môžeme vyklopiť až po čiastočnom vychladnutí, pretože cesto obsahuje maslo a to musí vychladnúť, inak sa výrobok rozpadne.
Základnú náplň pre vianočné cukrovinky tvorí maslo a cukor v pomere 1:1, a potom ostatné ingrediencie pridávame podľa vlastnej potreby.

Ďalšie recepty

Jablkové kapsy

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Grilovaný hermelín

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Tatarák z lososa

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty