Polievka z pečenej repy
Doba prípravy
45 minút
Náročnosť receptu
ľahká
Ingrediencie
Červená repa | 1000g | |
---|---|---|
Zeleninový vývar, vlastná výroba | 800ml | |
Zemiaky (varný typ B) | 250g | |
šalotka | 230g | |
ARO Maslo 82 % 250 g | 200g | |
Olivový olej | 150ml | |
Pór | 120g | |
Trstinový cukor | 50g | |
Cesnak | 22g | |
Čerstvý tymián | 20g | |
Soľ | 10g | |
Čili papričky | 5g | |
Horčičné semienka, bobkový list | ||
Smotana kyslá 14 % ARO | 150g |
10
Postup:
1. Olúpanú repu, šalotku, čili papričku, zemiaky, cesnak a pór nakrájame na plátky a premiešame s korením a olivovým olejom.
2. Prikryté alobalom všetko upečieme v rúre na 180 °C úplne domäkka.
3. Zeleninovú zmes premiestnime do mixéra a rozmixujeme dohladka.
4. Potom ju vložíme do hrnca a vmiešaním teplého zeleninového vývaru upravíme konzistenciu.
5. Polievku ochutíme cukrom a soľou a krátko povaríme.
Podávanie:
Polievku ohrejeme a vymixujeme spolu s vychladenými kockami masla, ktoré ju zjemnia. Na záver polievku doplníme kyslou smotanou a kvapkami olivového oleja.