Naše potraviny Recepty Rez z lístkového cesta s vanilkovým krémom
Rez z lístkového cesta s vanilkovým krémom

Rez z lístkového cesta s vanilkovým krémom

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Lístkové cesto 170 g
Krém:
UHT mlieko 1,5 % 310 g
Kryštálový cukor 70 g
Dr. Oetker puding 31 g
Maslo tradičné 82 % 80 g
Vanilínový cukor 6 g
Na posypanie:
Práškový cukor ARO 20 g

10 porcií

Výrobný postup

Príprava cesta:
Rozmrazený plát lístkového cesta zľahka rozváľame, pomocou valčeku prenesieme na plech, prepichneme vidličkou a upečieme v predom vyhriatej rúre na 190°C.

Príprava náplne:
V časti mlieka si rozmiešame vanilkový puding. Zbytok mlieka s cukrom privedieme k varu, ihneď potom do neho nalejeme rozmiešaný puding a za stáleho miešania varíme na miernom stupni asi 3 minúty. V pudingu sa nám nesmú vytvoriť hrudky. Ak je puding dobre prevarený, pri ochutnaní necítime surový škrob. Takto uvarený základný krém vložíme do misky univerzálneho stroja s metlou (mixér.miešač).  Stroj zapneme na rýchlosť 1, pridáme vanilkový cukor a miešame do vychladnutia. Medzi tým si mäkšie maslo nakrájame na malé kúsky. Do vychladnutého základného krému ich postupne vmiešame.

Dokončenie výrobku:
Na upečený plát dôkladne rozotrieme pripravený krém tak, aby po celej ploche mal rovnakú výšku a bol rozotrený až ku kraju plátu. Povrch musí byť hladký. Potom naňho položíme druhý plát tak, aby vrchná strana plátu bola na kréme. Na vrchný plát položíme iný plech, zľahka zaťažíme a uložíme do chladničky. Tento výrobok sa pripravuje deň predom, aby zvláčnel, a ľahšie sa krájal. Druhý deň dezert nakrájame na porcie 3x7 cm, posypeme práškovým cukrom a servírujeme.

Ďalšie recepty

Losos s kuskusovym šalatom "Tabbouleh"

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Medovník

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Kuracie krídelká pečené na pive

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty