Naše potraviny Recepty Šošovicová polievka so zeleninou
Šošovicová polievka so zeleninou

Šošovicová polievka so zeleninou

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Ingrediencie

LF šošovica 200g
Zemiaky (varný typ B) 700g
Mrkva 500g
zeler 300g
koreňová zelenina 200g
ARO Maslo 82 % 250 g 100g
Slnečnicový olej ARO 2 lyžice
Múka ARO 2 lyžice
Soľ 20g
Petržlenová vňať čerstvá 10g

10

Postup:

1. Šošovicu najprv na niekoľko hodín namočíme. Potom ju uvaríme domäkka a vodu zlejeme.

2. Mrkvu, zeler a petržlen nakrájame na kocôčky, osmažíme na lyžici masla a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme nakrájané zemiaky.

3. Varíme, pokým zemiaky a koreňová zelenina nezmäknú. Potom polievku zahustíme zápražkou z múky a oleja a dôkladne prevaríme. Na záver pridáme šošovicu.

4. Polievku dochutíme soľou a pri podávaní ozdobíme petržlenom.

Poznámka: Hnedá šošovica je najpoužívanejším druhom u nás. Predáva sa nelúpaná a musí sa pred varením niekoľko hodín namáčať. Má výraznú chuť a obsahuje veľké množstvo vitamínov skupiny B.

Ďalšie recepty

Grilovaný kozí syr s cviklovým pyré a čerstvým špenátom

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Hovädzí burger s guacamole

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Limonáda z limetiek a zázvoru

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty