Tartaletky

Tartaletky

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Cesto:
Hladká múka 200 g
Maslo 82% 140 g
Cukor múčkový 60 g
Vanilkový cukor 1
Žĺtka 2
Citrónová kôra  
Štipka soli  
Náplň:  
Horká čokoláda Figaro 150 g
Smotana 30 % 200 ml
Cukor múčkový 50 g
Čokoládový likér 50 ml
Instantná káva 1 lyžica
Bielky 4

8-10 tartaletiek

Na ozdobu:

  • nasekané vlašské orechy
  • hoblinky bielej čokolády Figaro

Príprava:

V miske šľahajte zmäknuté maslo spolu s cukrom, žĺtkami a citrónovou kôrou dovtedy, kým sa všetky ingrediencie spoja. Prisypte múku, štipku soli a vypracujte pevné cesto.  Hotové cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte ho 30-40 minút schladiť v chladničke.
Trúbu predohrejte na 180° a medzitým si vymažte maslom formičky na tartaletky. Do každej formičky potom dáte malý kúsok cesta rozprestriete ho dôkladne prstami po celej ploche. Dajte piecť na 10-15 minút.
Rozpustite si čokoládu vo vodnom kúpeli a pridajte do nej likér a lyžicu kávy. Medzitým v miske vyšľahajte bielka s cukrom. Do zmesi bielkov s cukrom za stáleho šľahania pridávajte rozpustenú čokoládu. Zmes potom ohrejte na nízku teplotu a za stáleho miešania čakajte až zmes zhustne.
Hotovou náplňou potom plňte jednotlivé tartaletky a ich vrch posypte nasekanými orieškami.
Nakoniec nechajte tartaletky vychladnúť v chladničke po dobu aspoň 1,5 hodiny a vychladené posypte ešte hoblinkami bielej čokolády.

Ďalšie recepty

Jablkové kapsy

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Grilovaný hermelín

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Tatarák z lososa

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty