Naše potraviny Recepty Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Tekvicová polievka

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Ingrediencie

Tekvica Hokkaido 1 000 g
Zeleninový vývar, vlastná výroba 800 ml
Zemiaky, varný typ C 250 g
Šalotka 230 g
Maslo 82% 200 g
Olivový olej extra panenský 150 ml
Pór 120 g
Cukor trstinový 50 g
Tekvicové semienka 50 g
Bobkový list 1
Chilli paprička, čerstvá 5 g
Cesnak 20 g
Tymián čerstvý 20 g
Olej tekvicový 30 ml
Soľ 10 g

10 porcí

1. Olúpanú tekvicu bez semienok, šalotku, chilli papričku, zemiaky, cesnak a pór nakrájame na plátky a premiešame s korením a olivovým olejom.
2. Všetko premiestnime do pekáča, ľahko podlejeme vývarom a prikryté alobalom pečieme v trúbe na 180 °C úplne domäkka.
3. Pripravený základ na polievku potom rozmixujeme v mixéri dohladka. Potom zmes vložíme do kastrólika a vlejeme do nej zeleninový vývar. Ochutíme cukrom, soľou a krátko povaríme.
4. Tekvicové semienka rozprestrieme na plech vyložený pečiacim papierom a pečieme v trúbe na 170 °C asi 7 minút.
5. Pred servírovaním polievku ohrejeme a vymixujeme spolu s vychladenými kockami masla, ktoré ju zjemnia. Polievku už ďalej nevaríme a ihneď podávame.
6. Polievku servírujeme posypanú opraženými tekvicovými semienkami a pokvapkanú tekvicovým olejom.

Ďalšie recepty

Jablkové kapsy

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Grilovaný hermelín

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Tatarák z lososa

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty