Naše potraviny Recepty Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Tekvicová polievka

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Ingrediencie

Tekvica Hokkaido 1 000 g
Zeleninový vývar, vlastná výroba 800 ml
Zemiaky, varný typ C 250 g
Šalotka 230 g
Maslo 82% 200 g
Olivový olej extra panenský 150 ml
Pór 120 g
Cukor trstinový 50 g
Tekvicové semienka 50 g
Bobkový list 1
Chilli paprička, čerstvá 5 g
Cesnak 20 g
Tymián čerstvý 20 g
Olej tekvicový 30 ml
Soľ 10 g

10 porcí

1. Olúpanú tekvicu bez semienok, šalotku, chilli papričku, zemiaky, cesnak a pór nakrájame na plátky a premiešame s korením a olivovým olejom.
2. Všetko premiestnime do pekáča, ľahko podlejeme vývarom a prikryté alobalom pečieme v trúbe na 180 °C úplne domäkka.
3. Pripravený základ na polievku potom rozmixujeme v mixéri dohladka. Potom zmes vložíme do kastrólika a vlejeme do nej zeleninový vývar. Ochutíme cukrom, soľou a krátko povaríme.
4. Tekvicové semienka rozprestrieme na plech vyložený pečiacim papierom a pečieme v trúbe na 170 °C asi 7 minút.
5. Pred servírovaním polievku ohrejeme a vymixujeme spolu s vychladenými kockami masla, ktoré ju zjemnia. Polievku už ďalej nevaríme a ihneď podávame.
6. Polievku servírujeme posypanú opraženými tekvicovými semienkami a pokvapkanú tekvicovým olejom.

Ďalšie recepty

Ovocné pyré s čokoládou

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Pečené husacie prsia so špenátovými lokšami

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Pečená hus na rasci, cibuľová kapusta, valček z odpaľovaného cesta

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty