Tekvicová roláda
Ingrediencie
Pečená tekvica | 150 g | |
---|---|---|
Cukor | 225 g | |
Hladká múka | 170 g | |
Prášok do pečiva | 2,5 g | |
Jedlá sóda | 2,5 g | |
Škorica mletá | 2,5 g | |
Mletý klinček | 2,5 g | |
Vajcia | 3 ks | |
Soľ | 1 g | |
Náplň: | ↓ | |
Čerstvý syr | 225 g | |
Cukor múčkový | 225 g | |
Maslo 82% | 90 g | |
Vanilkový extrakt | 5 ml |
10 porcí
1. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny a pridáme pečenú tekvicu rozmixovanú na pyré.
2. Do múky nasypeme prášok do pečiva, jedlú sódu, škoricu, klinček a soľ a zmes opatrne vmiešame do vaječnej peny.
3. Cesto rozprestrieme na plech vyložený pečiacim papierom, uhladíme a pečieme 13–15 minút v trúbe predohriatej na 180 °C.
4. Upečené cesto preklopíme na pečiaci papier posypaný múčkovým cukrom. Korpus opatrne zvinieme a necháme vychladnúť.
5. Medzitým vymiešame dohladka čerstvý syr a maslo. Pridáme múčkový cukor a šľaháme tak dlho, pokiaľ nevznikne ľahký a nadýchaný krém. Na záver pridáme vanilkový extrakt.
6. Po vychladnutí korpus opatrne rozvinieme a potrieme krémom. Roládu zvinieme, zabalíme do potravinovej fólie a uložíme ju aspoň na hodinu do chladničky.
7. Pred podávaním dezert posypeme múčkovým cukrom.