Naše potraviny Recepty Tekvicové rezy
Tekvicové rezy

Tekvicové rezy

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Ingrediencie

Korpus
Hladká múka 250 g
Maslo 125 g
Vajce 1 ks
Cukor 15 g
Soľ 1 g

8 porcií

Suroviny zmiešame postupne dohromady a vypracujeme z nich cesto. Cesto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky.
Vezmeme si umytú tekvicu a rozrežeme ju na polovice. Vydlabeme pomocou lyžice semienka a olúpeme šupku a získame tak len dužinu. Dužinu nakrájame na kocočky a vložíme do hrnca. Zalejeme trochou vody, priklopíme a necháme 20 minút dusiť až tekvica zmekne. Potom zlejeme prebytočnú vodu, ktorá se nevyvarila, dužinu rozmixujeme na hladký krém a necháme vychladnúť.
Do vychladeného tekvicového krému pridáme med, zakysanú smotanu, citrónovú šťavu a dôkladne premiešame.
Predohrejeme si trúbu  na 180 °C.
Až bude všetko dobre zapracované, vezmeme vajcia, pridáme do krému a mixérom opatrne a dôkladne prešľaháme. Formu vymastíme maslom (môžeme použiť pečiaci papier) a utlačíme do nej pripravené vychladené cesto. Cesto potom na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou, nalejeme na neho  krém a vložíme do predohriatej trúby. Počkáme 40 minút a vyberieme formu z trúby.
Nožom rozdelíme na rezy a podávame so zakysanou smotanou. 

Tip:

Cesto nemusí byť iba z hladkej pšeničnej múky, môžeme zvoliť aj celozrnú alebo skombinovať s bielou. Hotové rezy môžeme na zakysanú smotanu doplniť aj nastrúhanou čokoládou, kakaom alebo kokosom podľa chuti.

Ďalšie recepty

Losos s kuskusovym šalatom "Tabbouleh"

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Medovník

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Kuracie krídelká pečené na pive

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty