Naše potraviny Recepty Tekvicové rezy
Tekvicové rezy

Tekvicové rezy

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Ingrediencie

Korpus
Hladká múka 250 g
Maslo 125 g
Vajce 1 ks
Cukor 15 g
Soľ 1 g

8 porcií

Suroviny zmiešame postupne dohromady a vypracujeme z nich cesto. Cesto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky.
Vezmeme si umytú tekvicu a rozrežeme ju na polovice. Vydlabeme pomocou lyžice semienka a olúpeme šupku a získame tak len dužinu. Dužinu nakrájame na kocočky a vložíme do hrnca. Zalejeme trochou vody, priklopíme a necháme 20 minút dusiť až tekvica zmekne. Potom zlejeme prebytočnú vodu, ktorá se nevyvarila, dužinu rozmixujeme na hladký krém a necháme vychladnúť.
Do vychladeného tekvicového krému pridáme med, zakysanú smotanu, citrónovú šťavu a dôkladne premiešame.
Predohrejeme si trúbu  na 180 °C.
Až bude všetko dobre zapracované, vezmeme vajcia, pridáme do krému a mixérom opatrne a dôkladne prešľaháme. Formu vymastíme maslom (môžeme použiť pečiaci papier) a utlačíme do nej pripravené vychladené cesto. Cesto potom na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou, nalejeme na neho  krém a vložíme do predohriatej trúby. Počkáme 40 minút a vyberieme formu z trúby.
Nožom rozdelíme na rezy a podávame so zakysanou smotanou. 

Tip:

Cesto nemusí byť iba z hladkej pšeničnej múky, môžeme zvoliť aj celozrnú alebo skombinovať s bielou. Hotové rezy môžeme na zakysanú smotanu doplniť aj nastrúhanou čokoládou, kakaom alebo kokosom podľa chuti.

Ďalšie recepty

Tekvicovo-ricottové gnocchi so šalviovým maslom

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Losos s kuskusovym šalatom "Tabbouleh"

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Medovník

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty