Naše potraviny Recepty Tekvicové rizoto
Tekvicové rizoto

Tekvicové rizoto

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Tekvica Hokkaido 1 ks
Zeleninový vývar, vlastná výroba 400 ml
Ryža 200 g
Maslo 40 g
Cibuľa 30 g

4 porcie

Tekvicu dôkladne očistíme. Nakrájame na rovnomerné kúsky (kocočky alebo plátky).
Zapneme sporák, vezmeme si vyššiu panvicu a rozohrejeme maslo. Na masle osmažíme cibuľku a potom  kúsky tekvice. Počkáme, až tekvica i cibuľka zmekne a rovnomerne na ne nasypeme ryžu. Premiešame a zalejeme pripraveným teplým zeleninovým vývarom. Občas premiešajte, aby sa vám ryža nepripálila. Keď sa vyparí vývar, prilejeme a tento postup opakujeme, pokiaľ nie je ryža uvarená a zároveň nemá krémovú konzistenciu.

Servírovanie

Až bude rizoto pripravené na tanieri, pokvapkajte ho tekvicovým olejom a posypte parmazánom. 

Tip:

V priebehu varenia môžete pridať obľúbené bylinky - ako napríklad šalviu, rozmarýn, alebo tymián. 

Ďalšie recepty

Ovocné pyré s čokoládou

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Jablčná ovsená kaša s čokoládou

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Pečené husacie prsia so špenátovými lokšami

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty