Naše potraviny Recepty Tekvicovo-ricottové gnocchi so šalviovým maslom
Tekvicovo-ricottové gnocchi so šalviovým maslom

Tekvicovo-ricottové gnocchi so šalviovým maslom

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Ingrediencie

ARO Maslo 82 % 250 g 110g
Pečená tekvica 900g
Riccota 450g
Hladká múka 300g
Parmezán 220g nastrúhaný
Čerstvá šalvia 25g
Soľ 20g
Muškátový oriešok mletý

10

Postup:

1. Pečenú tekvicu (ktorú treba piecť bez vývaru, aby nebola riedka) rozmixujeme na pyré a pridáme ricottu, parmezán, soľ a muškátový oriešok.

2. Do zmesi postupne vmiešame múku a vypracujeme vláčne cesto, z ktorého vytvarujeme 8 valčekov s priemerom asi 2,5 cm. Každý valček nakrájame na rovnaké diely s veľkosťou cca 2 cm.

3. Nakrájané gnocchi varíme vo vriacej vode, pokým nevyplávajú, a potom ich vyberieme.

4. Na panvici rozohrejeme maslo, prisypeme šalviové lístky a krátko ich orestujeme. Pridáme gnocchi a krátko opečieme.

5. Hotové gnocchi na tanieri posypeme parmezánom a podávame.

Ďalšie recepty

Losos s kuskusovym šalatom "Tabbouleh"

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Medovník

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Kuracie krídelká pečené na pive

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty