
Tekvicovo-ricottové gnocchi so šalviovým maslom
Doba prípravy
Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu
stredná
Ingrediencie
ARO Maslo 82 % 250 g | 110g | |
---|---|---|
Pečená tekvica | 900g | |
Riccota | 450g | |
Hladká múka | 300g | |
Parmezán | 220g nastrúhaný | |
Čerstvá šalvia | 25g | |
Soľ | 20g | |
Muškátový oriešok | mletý |
10
Postup:
1. Pečenú tekvicu (ktorú treba piecť bez vývaru, aby nebola riedka) rozmixujeme na pyré a pridáme ricottu, parmezán, soľ a muškátový oriešok.
2. Do zmesi postupne vmiešame múku a vypracujeme vláčne cesto, z ktorého vytvarujeme 8 valčekov s priemerom asi 2,5 cm. Každý valček nakrájame na rovnaké diely s veľkosťou cca 2 cm.
3. Nakrájané gnocchi varíme vo vriacej vode, pokým nevyplávajú, a potom ich vyberieme.
4. Na panvici rozohrejeme maslo, prisypeme šalviové lístky a krátko ich orestujeme. Pridáme gnocchi a krátko opečieme.
5. Hotové gnocchi na tanieri posypeme parmezánom a podávame.