Naše potraviny Recepty Tekvicovo-ricottové gnocchi so šalviovým maslom
Tekvicovo-ricottové gnocchi so šalviovým maslom

Tekvicovo-ricottové gnocchi so šalviovým maslom

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Ingrediencie

ARO Maslo 82 % 250 g 110g
Pečená tekvica 900g
Riccota 450g
Hladká múka 300g
Parmezán 220g nastrúhaný
Čerstvá šalvia 25g
Soľ 20g
Muškátový oriešok mletý

10

Postup:

1. Pečenú tekvicu (ktorú treba piecť bez vývaru, aby nebola riedka) rozmixujeme na pyré a pridáme ricottu, parmezán, soľ a muškátový oriešok.

2. Do zmesi postupne vmiešame múku a vypracujeme vláčne cesto, z ktorého vytvarujeme 8 valčekov s priemerom asi 2,5 cm. Každý valček nakrájame na rovnaké diely s veľkosťou cca 2 cm.

3. Nakrájané gnocchi varíme vo vriacej vode, pokým nevyplávajú, a potom ich vyberieme.

4. Na panvici rozohrejeme maslo, prisypeme šalviové lístky a krátko ich orestujeme. Pridáme gnocchi a krátko opečieme.

5. Hotové gnocchi na tanieri posypeme parmezánom a podávame.

Ďalšie recepty

Jarný šalát

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Veľkonočné čokoládové vajíčka s pistáciami

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Veľkonočný baranček s čokoládou

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty