Tekvicovo – ricottové noky so šalviovým maslom
Doba prípravy
Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu
stredná
Ingrediencie
Pečená tekvica | 900 g | |
---|---|---|
Ricotta | 450 g | |
Hladká múka | 300 g | |
Parmezán | 220 g | |
Maslo 82% | 110 g | |
Čerstvá šalvia | 25 g | |
Soľ | 20 g | |
Muškátový oriešok | ↓ |
10 porcí
1. Pečenú tekvicu (ktorú je potrebné piecť bez vývaru, aby nebola riedka) rozmixujeme na pyré a pridáme ricottu, parmezán, soľ a muškátový oriešok.
2. Do zmesi postupne vmiešame múku a vypracujeme vláčne cesto, z ktorého vytvarujeme 8 valčekov o priemere asi 2,5 cm. Každý valček nakrájame na rovnaké diely o veľkosti cca 2 cm.
3. Nakrájané noky varíme vo vriacej vode pokiaľ nevyplavú, a potom ich vyberieme.
4. Na panvici rozohrejeme maslo, prisypeme šalviové lístky a krátko ich orestujeme. Pridáme noky a krátko opečieme.
5. Hotové noky na tanieri posypeme parmezánom a podávame.