Naše potraviny Recepty Tekvicovo – ricottové noky so šalviovým maslom
Tekvicovo – ricottové noky so šalviovým maslom

Tekvicovo – ricottové noky so šalviovým maslom

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Ingrediencie

Pečená tekvica 900 g
Ricotta 450 g
Hladká múka 300 g
Parmezán 220 g
Maslo 82% 110 g
Čerstvá šalvia 25 g
Soľ 20 g
Muškátový oriešok

10 porcí

1. Pečenú tekvicu (ktorú je potrebné piecť bez vývaru, aby nebola riedka) rozmixujeme na pyré a pridáme ricottu, parmezán, soľ a muškátový oriešok.
2. Do zmesi postupne vmiešame múku a vypracujeme vláčne cesto, z ktorého vytvarujeme 8 valčekov o priemere asi 2,5 cm. Každý valček nakrájame na rovnaké diely o veľkosti cca 2 cm.
3. Nakrájané noky varíme vo vriacej vode pokiaľ nevyplavú, a potom ich vyberieme.
4. Na panvici rozohrejeme maslo, prisypeme šalviové lístky a krátko ich orestujeme. Pridáme noky a krátko opečieme.
5. Hotové noky na tanieri posypeme parmezánom a podávame.

Ďalšie recepty

Losos s kuskusovym šalatom "Tabbouleh"

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Medovník

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Kuracie krídelká pečené na pive

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty