Naše potraviny Recepty Tekvicovo – ricottové noky so šalviovým maslom
Tekvicovo – ricottové noky so šalviovým maslom

Tekvicovo – ricottové noky so šalviovým maslom

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Ingrediencie

Pečená tekvica 900 g
Ricotta 450 g
Hladká múka 300 g
Parmezán 220 g
Maslo 82% 110 g
Čerstvá šalvia 25 g
Soľ 20 g
Muškátový oriešok

10 porcí

1. Pečenú tekvicu (ktorú je potrebné piecť bez vývaru, aby nebola riedka) rozmixujeme na pyré a pridáme ricottu, parmezán, soľ a muškátový oriešok.
2. Do zmesi postupne vmiešame múku a vypracujeme vláčne cesto, z ktorého vytvarujeme 8 valčekov o priemere asi 2,5 cm. Každý valček nakrájame na rovnaké diely o veľkosti cca 2 cm.
3. Nakrájané noky varíme vo vriacej vode pokiaľ nevyplavú, a potom ich vyberieme.
4. Na panvici rozohrejeme maslo, prisypeme šalviové lístky a krátko ich orestujeme. Pridáme noky a krátko opečieme.
5. Hotové noky na tanieri posypeme parmezánom a podávame.

Ďalšie recepty

Tekvicovo-ricottové gnocchi so šalviovým maslom

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Losos s kuskusovym šalatom "Tabbouleh"

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Medovník

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty