Tradičný veľkonočný baránok - Môj obchod
Naše potraviny Recepty Tradičný veľkonočný baránok
Tradičný veľkonočný baránok

Tradičný veľkonočný baránok

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Polohrubá múka 300 g
Žĺtka 5
Bielky 5
Vajcia 2
Vanilkový cukor 20 g
Cukor krupica 250 g
Citrón na šťavu  
Citrón na kôru  
Múčkový cukor na posypanie  
Maslo na vymastenie formy  
Hrozienka 2 ks

10 porcí

Najprv si predhrejeme trúbu na 200 °C, teplovzdušnú na °C. Baránkovú formu vymažte maslom a dôkladne posypte polohrubou múkou. Cukor, celé vajce, žĺtka a vanilkový cukor utrieme do peny. Potom pomaly pridajte citrónovú šťavu, citrónovú kôru a múku. Dôkladne premiešajte tak, aby sa všetky ingrediencie pekne spojili.

Zo všetkých piatich bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne vmiešajte do cesta. Cesto vlejte do vymastenej formy pár milimetrov pod okraj, aby Vám nevybehol a vložte to trúby. Baránka pečte zhruba 40 minút, cesto sa Vám krásne rozvonia. O tom, či je dobre upečený, sa presvedčíte pomocou špajle - pokiaľ ju vytiahnete čistú, máte hotovo.

Formu vytiahnite z trúby a ešte horúcu zabaľte do vlhkej utierky. Baránka vyklopte až potom, ako úplne vychladne, predídete tak jeho deformácii. Na tanieri ho posypte múčkovým cukrom a z hrozienok mu urobte oči.

Ďalšie recepty

Jablkové kapsy

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Grilovaný hermelín

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Tatarák z lososa

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty