Naše potraviny Recepty Treska v pikantnom cestíčku s koriandrovým dipom
Treska v pikantnom cestíčku s koriandrovým dipom

Treska v pikantnom cestíčku s koriandrovým dipom

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Treska - filety 600g
Dijonska horčica 150g
Hladká múka 200g
Vajcia 2 ks
Uht mlieko 1,5 % ARO 1dcl
Slnečnicový olej ARO 150g
Smotana kyslá 14 % ARO 150g
Vňať koriandra
Soľ
Limetka

4

Postup:

1. Rybu naporcujeme na kúsky s veľkosťou asi 50 g a osolíme.

2. Pripravíme si hladké cestíčko z dijonskej horčice, vajca, hladkej múky a trochy mlieka. Kúsky ryby namáčame v cestíčku a na miernom plameni smažíme dozlatista.

3. Koriandrový dip: kyslú smotanu zmiešame s jemne nasekaným koriandrom a ochutíme limetkovou šťavou a trochou soli.

 

Tip:

K tomuto receptu sa výborne hodia biele vína, napr. Moravíno Grand cuvée alebo Habánské sklepy Sauvignon neskorý zber.

Ďalšie recepty

Jarný šalát

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Veľkonočné čokoládové vajíčka s pistáciami

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Veľkonočný baranček s čokoládou

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty