Treska v pikantnom cestíčku s koriandrovým dipom
Doba prípravy
30 minút
Náročnosť receptu
ľahká
Ingrediencie
Treska - filety | 600g | |
---|---|---|
Dijonska horčica | 150g | |
Hladká múka | 200g | |
Vajcia | 2 ks | |
Uht mlieko 1,5 % ARO | 1dcl | |
Slnečnicový olej ARO | 150g | |
Smotana kyslá 14 % ARO | 150g | |
Vňať koriandra | ||
Soľ | ||
Limetka |
4
Postup:
1. Rybu naporcujeme na kúsky s veľkosťou asi 50 g a osolíme.
2. Pripravíme si hladké cestíčko z dijonskej horčice, vajca, hladkej múky a trochy mlieka. Kúsky ryby namáčame v cestíčku a na miernom plameni smažíme dozlatista.
3. Koriandrový dip: kyslú smotanu zmiešame s jemne nasekaným koriandrom a ochutíme limetkovou šťavou a trochou soli.
Tip:
K tomuto receptu sa výborne hodia biele vína, napr. Moravíno Grand cuvée alebo Habánské sklepy Sauvignon neskorý zber.