Naše potraviny Recepty Treska v pikantnom cestíčku s koriandrovým dipom
Treska v pikantnom cestíčku s koriandrovým dipom

Treska v pikantnom cestíčku s koriandrovým dipom

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Treska - filety 600g
Dijonska horčica 150g
Hladká múka 200g
Vajcia 2 ks
Uht mlieko 1,5 % ARO 1dcl
Slnečnicový olej ARO 150g
Smotana kyslá 14 % ARO 150g
Vňať koriandra
Soľ
Limetka

4

Postup:

1. Rybu naporcujeme na kúsky s veľkosťou asi 50 g a osolíme.

2. Pripravíme si hladké cestíčko z dijonskej horčice, vajca, hladkej múky a trochy mlieka. Kúsky ryby namáčame v cestíčku a na miernom plameni smažíme dozlatista.

3. Koriandrový dip: kyslú smotanu zmiešame s jemne nasekaným koriandrom a ochutíme limetkovou šťavou a trochou soli.

 

Tip:

K tomuto receptu sa výborne hodia biele vína, napr. Moravíno Grand cuvée alebo Habánské sklepy Sauvignon neskorý zber.

Ďalšie recepty

Figový džem s pomarančom

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Sorbet melónový

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zemiakový šalát s červenou repou

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty