Naše potraviny Recepty Vanilkové rožky
Vanilkové rožky

Vanilkové rožky

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Ingrediencie

Cesto:
Hladká múka 740 g
Práškový cukor ARO 320 g
ARO Maslo 82 % 250 g 510 g
Vajce 3-4
Lieskové orechy, jadrá olúpané 250 g
Citrón na kôru 80 g
Škorica mletá 0,4 g
Vanilkový struk 1 g
Práškový cukor ARO 500 g

10 porcí

Príprava cesta (cca 5 minút)
Sypké suroviny zmiešame v mise. Pridáme nastrúhané maslo, vajcia, zrnká z vanilkového struku a nastrúhanú kôru z citrónu. Z tejto zmesi vypracujeme vláčne cesto. Akonáhle je cesto vypracované, vyberieme ho a rozdelíme na 4 diely. Každý diel zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke odležať. 

Tvarovanie a pečenie                                                                                                                                                                                              Z chladničky postupne berieme diely z cesta a tvarujeme z nich rožky. Cesto vytvarujeme na valček, ktorý rozdelíme na malé kúsky o váhe cca 25 gramov. Jednotlivé kúsky vyvaľkáme do malých valčekov, konce sú tenšie ako pri klasických rožkoch. Rožky pečieme na pečiacom papieri v rúre kým nadobudnú ružovkastú farbu na 165 °C  . Upečené rožky necháme vychladnúť a potom ich obalíme v práškovom cukre.

Tip:


Pri ručnom i strojovom spracovaní cesta si musíme dať pozor, aby sa cesto nesparilo, pretože sparené cesto sa nedá tvarovať a drolí sa.


Na prípravu cesta používame kvalitnú múku, pretože na nej závisí úspech pečenia a kvalita výrobku.

Ďalšie recepty

Jablkové kapsy

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Grilovaný hermelín

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Tatarák z lososa

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty