Vanilkové rožky - Môj obchod
Naše potraviny Recepty Vanilkové rožky
Vanilkové rožky

Vanilkové rožky

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Ingrediencie

Cesto:
Hladká múka 740 g
Práškový cukor ARO 320 g
ARO Maslo 82 % 250 g 510 g
Vajce 3-4
Lieskové orechy, jadrá olúpané 250 g
Citrón na kôru 80 g
Škorica mletá 0,4 g
Vanilkový struk 1 g
Práškový cukor ARO 500 g

10 porcí

Príprava cesta (cca 5 minút)
Sypké suroviny zmiešame v mise. Pridáme nastrúhané maslo, vajcia, zrnká z vanilkového struku a nastrúhanú kôru z citrónu. Z tejto zmesi vypracujeme vláčne cesto. Akonáhle je cesto vypracované, vyberieme ho a rozdelíme na 4 diely. Každý diel zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke odležať. 

Tvarovanie a pečenie                                                                                                                                                                                              Z chladničky postupne berieme diely z cesta a tvarujeme z nich rožky. Cesto vytvarujeme na valček, ktorý rozdelíme na malé kúsky o váhe cca 25 gramov. Jednotlivé kúsky vyvaľkáme do malých valčekov, konce sú tenšie ako pri klasických rožkoch. Rožky pečieme na pečiacom papieri v rúre kým nadobudnú ružovkastú farbu na 165 °C  . Upečené rožky necháme vychladnúť a potom ich obalíme v práškovom cukre.

Tip:


Pri ručnom i strojovom spracovaní cesta si musíme dať pozor, aby sa cesto nesparilo, pretože sparené cesto sa nedá tvarovať a drolí sa.


Na prípravu cesta používame kvalitnú múku, pretože na nej závisí úspech pečenia a kvalita výrobku.

Ďalšie recepty

Zapekané kuracie stehná

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Grilované špízy

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Šošovicová polievka s párkom

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty