Naše potraviny Recepty Vyprážané tvarohové nočky s kyslou smotanou a marinovanými slivkami
Vyprážané tvarohové nočky s kyslou smotanou a marinovanými slivkami

Vyprážané tvarohové nočky s kyslou smotanou a marinovanými slivkami

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Tvarohové nočky:
Tvaroh mäkký, tučný, kocky 500 g
Hladká múka 500 g
Prášok do pečiva 30 g
Vajcia 300 g
UHT mlieko 1,5 % 120 ml
Rum tuzemský 30 ml
Hrozienka 50 g
Práškový cukor ARO 100 g
Škorica mletá 10 g
Olej (na vyprážanie) 500 ml
Marinované slivky:
Slivky mrazené, polené 500 g
Cukor trstinový 300 g
Slivovica 50 ml
Badyán 1 g
Omáčka:
Smotana kyslá 14 % ARO 500 g
Vanilkový struk čerstvý 0,2 g
Cukor trstinový 100 g
Medovka čerstvá 30 g

10 porcií

Výrobný postup

Príprava omáčky (cca 4 minúty)
Kyslú smotanu ochutíme trstinovým cukrom a semiačkami z vanilkového struku, dobre všetko rozmiešame.

Príprava sliviek (cca 10 minút)
Mrazené slivky necháme pozvoľna rozmraziť. Do panvice dáme cukor a na miernom teple(ohni) pripravíme svetlý karamel. Potom ho zalejeme trochou vody, pridáme badyán a rozvaríme. Do teplého karamelu pridáme rozmrazené slivky, ochutíme slivovicou a necháme marinovať. Medzitým si pripravíme vyprážané nočky. 

Príprava nočkov (cca 20 minút)

V miske zmiešame tvaroh, múku, vajcia, mlieko, prášok do pečiva, tuzemák, prepláchnuté hrozienka a vymiešame všetko do hladkého cesta. Do hrnca nalejeme olej a zahrejeme asi na 160 °C. Čajovou lyžičkou ukrajujeme cesto a vkladáme do oleja. Správnu teplotu oleja si vyzkúšame najprv na jednom kúsku. Noček sa musí vyprážať pomaly. Vo vnútri musí byť prepečený, na povrchu má nahnedlú farbu. Rovnakým spôsobom vypražíme celú dávku. Vypražené nočky necháme odkvapkať na papierovej utierke a potom ich obalíme v škoricovom cukri.

Servírovanie

Na tanier lyžicou vytvarujeme slzu z kyslej smotany, ku ktorej priložíme vyprážané nočky a marinované slivky. Dezert doplníme medovkou.

Ďalšie recepty

Jablkové kapsy

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Grilovaný hermelín

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Tatarák z lososa

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty