Naše potraviny Recepty Zemiaky na kyslo s grilovaným oštiepkom
Zemiaky na kyslo s grilovaným oštiepkom

Zemiaky na kyslo s grilovaným oštiepkom

Doba prípravy 30 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Zemiaky 1 800 g
Cibuľa 200 g
Slanina anglická 200 g
Kvasená kapusta 1 000 g
Bobkový list 1 g
Soľ 20 g
Farmársky oštiepok 40% 150 g
Kryštálový cukor 100 g

10 porcí

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Kvasenú kapustu opláchneme a prekrájame.
Hranolky slaniny rozpustíme v hrnci, pridáme plátky cibule a restujeme ju do zmäknutia. Pridáme bobkový list, soľ, cukor, kysanú kapustu a ľahko spolu podusíme domäkka.
Mäkkú kapustu premiešame s odcedenými, uvarenými zemiakmi.
Oštiepok pozvoľna grilujeme na panvici po oboch stranách do zlatavej farby a úplného prehriatia.

Servírovanie

Na nahriaty tanier preložíme pripravenú prílohu zo zemiakov na kyslo, ktorú doplníme prehriatym oštiepkom.

Tip:

Tento pokrm pochádza z horských oblastí, kde ľudia museli byť sebestační, chovali ovce a nedarilo sa tam zemiakom.

Ďalšie recepty

Jablkové kapsy

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu stredná

Zobraziť celý recept

Grilovaný hermelín

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Tatarák z lososa

Doba prípravy 15 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty