Lokše s baby špenátom

Lokše neodmysliteľne patria ku kačke alebo pečenej husi. Viete si ich pripraviť aj ako hlavné jedlo. Skúste ich naplniť syrom, tvarohom a špenátom a možno objavíte novú kombináciu chutí.​ 🙂

Ingrediencie a postup:

5 zemiakových lokší,​

250 g Rajo jemného tvarohu​,

180 g kyslej smotany,​

150 g nastrúhanej Michalskej tehly​,

1 čajovú lyžičku kôpru,​

50 g baby špenátu,​

štipku soli a čierneho korenia,

plátok masla​,

1 vajce.


Postup:

 V miske zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, nastrúhaný syr, kôpor a špenát. Do zmesi pridáme štipku soli a čierneho korenia. Následne naplníme lokše tvarohovou plnkou, preložíme alebo zrolujeme a potrieme vajíčkom. Poukladáme ich do vymasteného pekáča a dáme piecť na 180°. Pečieme približne 15 minút. Jedlo je hotové. Môžete ho ozdobiť kúskom petržlenu.

Dobrú chuť!