Lokše s baby špenátom
Lokše neodmysliteľne patria ku kačke alebo pečenej husi. Viete si ich pripraviť aj ako hlavné jedlo. Skúste ich naplniť syrom, tvarohom a špenátom a možno objavíte novú kombináciu chutí. 🙂
default-column
Ingrediencie a postup:
5 zemiakových lokší,
250 g Rajo jemného tvarohu,
180 g kyslej smotany,
150 g nastrúhanej Michalskej tehly,
1 čajovú lyžičku kôpru,
50 g baby špenátu,
štipku soli a čierneho korenia,
plátok masla,
1 vajce.
Postup:
V miske zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, nastrúhaný syr, kôpor a špenát. Do zmesi pridáme štipku soli a čierneho korenia. Následne naplníme lokše tvarohovou plnkou, preložíme alebo zrolujeme a potrieme vajíčkom. Poukladáme ich do vymasteného pekáča a dáme piecť na 180°. Pečieme približne 15 minút. Jedlo je hotové. Môžete ho ozdobiť kúskom petržlenu.
Dobrú chuť!