Hľadáte rýchle a chutné občerstvenie?

Vyskúšajte náš tip, ktorý vám zaberie len pár minút. Pečenú cuketu s dipom z kyslej smotany a jogurtu!

Čo budete potrebovať?

1 stredne veľkú cuketu

1 čajovú lyžičku granulovaného cesnaku

1 čajovú lyžičku sladkej papriky

1 čajovú lyžičku čierneho korenia

Balenie Grana Padano

Šalátovú uhorku

Soľ

Olivový olej

1 čajovú lyžičku gréckeho korenia

1 balenie kyslej smotany

Ako na to?

Cuketu si nakrájame na kolieska a vložíme do misky. Kolieska v miske polejeme štipkou olivového oleja, pridáme lyžičku granulovaného cesnaku, sladkej papriky, čierneho korenia a celého balenia Grana Padano. Všetky suroviny spolu poriadne premiešame. Následne ich presypeme z misky na plech a opäť podlejeme štipkou olivového oleja. Plech vložíme do rúry a pečieme 20 minút pri 210°.

Medzitým si pripravíme dip. Šalátovú uhorku nastrúhame na malé kúsky, z ktorých precedíme vodu. Nastrúhané a odvodnené uhorky vložíme do misky, pridáme balenie kyslej smotany, čajovú lyžičku soli, gréckeho korenia, čierneho korenia a všetko poriadne zamiešame.

Keď máme cuketu upečenú, pridáme k nej dip a podávame.


Dobrú chuť!