Strašidelne dobré rizoto s tekvicou - Cestoviny

Pripravte si spoločne s nami tekvicové rizoto, vďaka ktorému budete mať chuť jesene doslova na tanieri. 🎃

Čas 60 minút
Obtiažnosť stredná
Počet porcií 4

Príprava

Ingrediencie Mn-
biele víno

100 ml

olivový olej

50 ml

vývar

100 ml

arborio ryža

100 g

oregano

štipka soli

cibuľa

1 ks

cesnak

2 ks

tekvica

1 ks

maslo

3 plátky

parmezán

50 g

Postup

Krok 1

Tekvicu očistíte, nakrájate na kocky, pokvapkáte olivovým olejom, jemne nasolíte a dáte piecť na 200 °C, približne na 20 minút.

Krok 2

Na panvici si speníte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak na masle, pridáte ryžu a mierne osmahnete. K ryži začnete prilievať víno. Keď sa odparí, pridáte vývar alebo vyvarený zeleninový bujón. Ryžu varíte približne 25 minút, aby bola al dente. Za ten čas si roztlačíte alebo rozmixujete upečenú tekvicu.

Krok 3

Na záver všetko spolu premiešate, pridáte plátok masla a dochutíte parmezánom. Dobrú chuť!