Pripravte si jemné fašiangové šišky s lahodnou chuťou a mäkkým cestom ako obláčik! ☁
Čas: 90 minút
Obtiažnosť: Stredná
Počet porcií: 10
Príprava
IngrediencieMn-
Múka
500 g
Mlieko
250 ml
Práškový cukor
50 g
Droždie
42 g
Vajcia
2 ks
Maslo
50 g
Štipka soli
Kôra z 1 citróna
Rum
4 lyžičky
Olej na vyprážanie
Lekvár
Postup
Krok 1
V malom hrnci si zohrejte mlieko a rozpustite v ňom cukor. Pridajte doň droždie a nechajte odstáť, kým sa navrchu nevytvorí pena.
Následne do samostatnej misky pridáte múku, vajcia, maslo, štipku soli, citrónovú kôru a rum.
Krok 2
Do múky pridajte pripravený kvások z hrnca s mliekom a droždím. Pripravené cesto premiešajte a nechajte kysnúť 4 hodiny. Z cesta vytvoríte následne kolieska pomocou pohára. Jednoducho ich vykrojíte a v strede spravíte dierku prstom. Šišky vyprážate v horúcom oleji v hlbokej panvici.
Krok 3
K jemnému cestu sa mimoriadne hodí kyselkavý marhuľový lekvár. Na záver nezabudnite šišky posypať cukrom.