Fašiangové šišky

Pripravte si jemné fašiangové šišky s lahodnou chuťou a mäkkým cestom ako obláčik! ☁

Čas 90 minút
Obtiažnosť Stredná
Počet porcií 10

Príprava

Ingrediencie Mn-
Múka

500 g

Mlieko

250 ml

Práškový cukor

50 g

Droždie

42 g

Vajcia

2 ks

Maslo

50 g

Štipka soli

Kôra z 1 citróna

Rum

4 lyžičky

Olej na vyprážanie

Lekvár

Postup

Krok 1
V malom hrnci si zohrejte mlieko a rozpustite v ňom cukor. Pridajte doň droždie a nechajte odstáť, kým sa navrchu nevytvorí pena. Následne do samostatnej misky pridáte múku, vajcia, maslo, štipku soli, citrónovú kôru a rum.

Krok 2
Do múky pridajte pripravený kvások z hrnca s mliekom a droždím. Pripravené cesto premiešajte a nechajte kysnúť 4 hodiny. Z cesta vytvoríte následne kolieska pomocou pohára. Jednoducho ich vykrojíte a v strede spravíte dierku prstom. Šišky vyprážate v horúcom oleji v hlbokej panvici.

Krok 3

K jemnému cestu sa mimoriadne hodí kyselkavý marhuľový lekvár. Na záver nezabudnite šišky posypať cukrom.