Lahodný perníkový koláč s gaštanovým pyré

Jemný perníkový koláč, ktorý vďaka gaštanovému pyré dostáva lahodný a netradičný nádych, ideálny na rodinné posedenie.

Čas 60 minút
Obtiažnosť stredná
Počet porcií 20

Príprava

Ingrediencie Mn-
hladká múka

200 g

perníkové korenie

2 ČL

sóda bikarbóna

1 ČL

vajcia

2 ks

kryštálový cukor

150 g

olej

100 ml

mlieko

200 ml

gaštanové pyré

150 g

nastrúhaná čokoláda

150 g

Postup

Krok 1

Suché suroviny: Zmiešajte múku, perníkové korenie, škoricu a sódu bikarbónu. Tekuté suroviny: V inej miske vyšľahajte vajcia s cukrom, pridajte olej, mlieko a gaštanové pyré. Postupne pridajte suché suroviny a dobre premiešajte.

Krok 2

Pečenie: Cesto nalejte do vymastenej formy (okrúhlej alebo obdĺžnikovej) a pečte pri 180 °C približne 30 – 35 minút, kým špajľa zapichnutá do stredu nevyjde suchá.

Krok 3

Ozdoba: Po vychladnutí potrite koláč zvyšným gaštanovým pyré alebo polejte čokoládovou polevou a ozdobte podľa chuti (napr. šľahačkou alebo nasekanými orieškami).