Hráškovo-cesnakový krém

Využite posledné voňavé lístky medvedieho cesnaku, ktoré aktuálne ponúkajú takmer všetky slovenské lesy. Pripravte si podľa nášho receptu jemný hráškovo-cesnakový krém. 🍃

Čas 60 minút
Obtiažnosť Ľahká
Počet porcií 4

Príprava

Ingrediencie Mn-
cibuľa

1 ks

väčšie zemiaky

3 ks

mrazený alebo čerstvý hrášok

400 g

medvedí cesnak

50 g

štipka soli

štipka čierneho korenia

 plátky masla

3 ks

 Fine Life smotana na šľahanie

250 g

pár kvapiek citrónovej šťavy

Postup

Krok 1
Cibuľu osmažíte na masle dosklovita, pridáte hrášok a necháte ho restovať 5 minút.

Krok 2
Medzitým si nakrájate medvedí cesnak, necháte zovrieť vodu, pridáte medvedí cesnak k cibuli a zalejete všetky ingrediencie vriacou vodou. Na záver pridáte štipku čierneho korenia, šľahačkovú smotanu, pár kvapiek citrónovej šťavy a trochu soli.

Krok 3
Opäť necháte zovrieť a krémová polievka je na svete. Želáme vám dobrú chuť!