Lokše s baby špenátom

Lokše neodmysliteľne patria ku kačke alebo pečenej husi. Viete si ich pripraviť aj ako hlavné jedlo. Skúste ich naplniť syrom, tvarohom a špenátom a možno objavíte novú kombináciu chutí.​ 🙂

Čas 45 minút
Obtiažnosť stredná
Počet porcií 5

Príprava

Ingrediencie Mn-
Zemiakové lokše

5 ks

Rajo jemný tvaroh

250 g

kyslá smotana

180 g

nastrúhaná Michalská tehla

150 g

Kôpor

1 ČL

baby špenát

50 g

štipka soli

čierne korenie

plátok masla

vajce

1 ks

Postup

Cesto:

Zmiešajte múku, soľ, prášok do pečiva, olej a zemiaky. Vypracujte cesto a nechajte

ho 20 minút odležať.

Plnka:

Zmiešajte tvaroh, syr, smotanu, kôpor, soľ a korenie.

Lokše:

Cesto rozvaľkajte na tenké placky a opečte na suchej panvici.

Plnenie:

Na každú lokšu naneste plnku, pridajte špenát, zrolujte a opečte na panvici s maslom. Tieto lokše sú sýtym hlavným chodom!