Papriková polievka

Krémová papriková polievka z pečenej papriky a cesnaku je ideálna na zahriatie počas chladných dní.

Čas 60 minút
Obtiažnosť Stredná
Počet porcií 7

Príprava

Ingrediencie Mn-
Červené papriky

8 ks

Cesnak hlávky

2 ks

Leerdammer Original syr tvrdý

100 g

Toastový chlieb

150 g

Kunín Smotana na šľahanie 31 %

200 ml

Zeleninový vývar/bujón

120 g

Sladká mletá paprika

Oregano

Provensalské korenie

Cibuľa

Postup

Krok 1

Papriky a cesnak pečte na plechu pri 200 °C 25 – 30 minút. 

Krok 2
Orestujte cibuľu, pridajte pečené papriky a cesnak, zalejte vývarom a rozmixujte. Vmiešajte smotanu a dochuťte.

Krok 3

Podávajte s nastrúhaným syrom a toastami. Táto rýchla polievka vás prekvapí svojou bohatou chuťou!